به گزارش بشری، نشست هفدهمین جشنواره موسیقی نواحی ایران با حضور مسئولین استانی و کشوری برگزار شد.
فرخنده جلالی در ابتدای این نشست گفت: هرمزگان سالها محل زیست، همزیستی و تعامل اقوام مختلف ایران بوده و این تنوع قومی، بستری غنی برای موسیقی نواحی ایجاد کرده است.
وی افزود: پس از انتقال میزبانی، حامیان فرهنگی استان، بخش خصوصی و اتاق بازرگانی برای تأمین منابع مالی جشنواره پای کار آمدند. هدف ما روشن نگهداشتن چراغ موسیقی نواحی و انتقال آن به نسلهای آینده است.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی هرمزگان با اشاره به جزئیات شرکتکنندگان گفت: در این دوره ۳۴ گروه از ۲۲ استان کشور حضور دارند و هرمزگان بهعنوان میزبان با ۶ گروه و استانهای سیستان و بلوچستان، گیلان، فارس، خراسان رضوی، خراسان شمالی و خوزستان هر کدام با ۲ گروه و دیگر استانها نیز هرکدام با یک نماینده حضور دارند.
وی بیان کرد: تکنوازی، دونوازی و گروهنوازی در این دوره تنوع شنیداری قابل توجهی ایجاد کرده است، در بخش تکنوازی، ۱۲ اجرای متفاوت خواهیم داشت.
این مسئول درباره بخش پژوهشی گفت: در این دوره، ۲۰ محقق و پژوهشگر موسیقی نواحی حضور خواهند داشت، این پژوهشگران علاوه بر بررسی اجراها، به بررسی سازها و ابزار موسیقی نواحی نیز میپردازند.
وی افزود: در حاشیه جشنواره، به معرفی سازهای بومی نظیر عود و جفتی که در استان هرمزگان امکان ساخت آنها وجود دارد خواهیم پرداخت. همچنین برنامهای برای تجلیل از مفاخر موسیقی نواحی در نظر گرفته شده است.
رویدادهای جشنواره به صورت زنده پخش میشود
جلالی درباره اجرای برنامههای عمومی جشنواره هم گفت: سالن اصلی اجراهای این دوره از جشنواره، در فرهنگسرای طوبی خواهد بود، همچنین گروههایی به نوار ساحلی بندرعباس و بازارهای پرتردد اعزام تا از این طریق بتوانیم موسیقی نواحی را به میان مردم ببریم.
وی درباره نحوه تماشای جشنواره برای علاقهمندان توضیح داد: تمام رویدادهای جشنواره از پنجم تا هشتم اردیبهشت، از طریق تلویزیونهای اینترنتی، صفحه تلوبیون و پلتفرم آپارات به صورت زنده پوشش داده خواهد شد.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی هرمزگان بیان کرد: فروش بلیت از هماکنون آغاز شده است، قیمت بلیت برای عموم ۱۰۰ هزار تومان در نظر گرفته شده، اما برای هنرجویان موسیقی، دانشآموزان و دانشجویان، بلیت رایگان ارائه میشود و هدف از فروش بلیت، کسب درآمد نیست بلکه ایجاد نظم در برگزاری رویداد است.
احمد صدری، سرپرست دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی؛ محمدعلی مرآتی، مدیرعامل انجمن موسیقی ایران و فواد توحیدی، دبیر جشنواره در این نشست حضور داشتند.