به گزارش بشری، ادریس راموز در تشریح این خبر گفت: ایجاد پایگاه پژوهشی تحقیقات باستانشناسی و مردم شناسی در حوزه خلیج فارس و انجام تحقیقات باستان شناسی، مردم شناسی و زبان شناسی از جمله اهداف مهم امضای این تفاهمنامه محسوب میشود.
وی تصریح کرد: تهیه گاهنگار رویدادهای فرهنگی و تاریخی و برگزاری نشستها، همایشها، کنفرانسها و کارگاههای آموزشی در راستای شناخت، معرفی و آموزش در حوزههای میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی (با تاکید بر گسترۀ خلیج فارس) صورت میپذیرد.
معاون فرهنگی، اجتماعی و گردشگری سازمان منطقه آزاد قشم یادآور شد: همچنین تاسیس موزه یا موزههای تخصصی، موزه باستانشناسی، موزه لنج و شناورهای آبی با هدف نگهداری داراییهای میراث فرهنگی در جزیره، ساماندهی محوطهها و بناها با هدف بازدید گردشگران از دیگر دستاوردهای امضای تفاهمنامه به حساب میآید.
وی ادامه داد: حمایت از تحقیقات مرتبط، پایاننامهها و انتشارات با موضوع میراث فرهنگی منطقه خلیج فارس و انتشارات مشترک بهویژه راهاندازی مجله در راستای تحقیقات باستانشناسی و مردمشناسی هم از مفاد این تفاهمنامه است.
این مسئول خاطرنشان کرد: مردمان جزیره قشم در طول تاریخ نقش بی بدیلی در تبادلات فرهنگی با سایر نقاط جهان از هند و چین و آفریقا تا اروپا و خاورمیانه داشته و تاثیر زیادی در شکلگیری فرهنگ حوزه خلیج فارس بر جای گذاشتهاند و وقت آن رسیده است تا این نقش و اثرگذاری تاریخی به صورت مستند و مستدل ثبت و ضبط و به آیندگان ارائه شود.
این تفاهمنامه با حضور عادل پیغامی، مدیرعامل سازمان و مصطفی ده پهلوان، رئیس پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری منعقد شد.