به گزارش بشری، محمد آشوری تازیانی در نشست شورای حفاظت از منابع آب و کارگروه سازگاری با کم آبی هرمزگان به نقش حیاتی آب در تمدنسازی و توسعه پایدار اشاره کرد.
وی در این باره گفت: امروز دسترسی پایدار به منابع آبی ضامن حیات زیستی، توسعه صنعتی و رونق بخشهای مختلف اقتصادی و اجتماعی است.
استاندار هرمزگان توجه به پیشبینیهای هواشناسی و روند تغییرات اقلیمی، افزود: ارائه گزارشات جامعی از تغییرات اقلیمی در جنوب و جنوب شرق کشور، باید اساس برنامههای مدیریت منابع آبی باشد.
وی شرکت آب منطقهای استان را موظف به انجام مطالعات تازهای در حوزه احداث سدهای جدید دانست و افزود: این مهم با رویکرد آیندهپژوهی و توجه به شرایط اقلیمی آتی ضرورت دارد.
آشوری تازیانی تأکید کرد: با توجه به استقرار دهلیزهای آبی استان، در شرق هرمزگان که نقش مهمی در تامین آب دارند، ضرورت دارد نگاه جامعی به این حوزه داشته باشیم و با برنامهریزی دقیق، از این ظرفیت به نحو احسن استفاده کنیم.
رویکرد سیتمی در مدیریت مسائل آبی
استاندار هرمزگان با تأکید بر لزوم ایجاد یک رویکرد سیستمی در مدیریت مسائل مربوط به آب، گفت: نظام مسائل حوزه آب از خرید تضمینی محصولات کشاورزی تا الگوی مصرف و کشت باید با نگاهی سیستمی و جامع دنبال شود.
وی همچنین با تاکید بر اجرای برنامههای فرهنگسازی و اطلاعرسانی، بیان کرد: مشارکت فعال و مسئولانه مردم در سامان دادن به وضعیت کم آبی و مدیریت مصرف آب نتیجه این فرهنگ سازی و آگاهی بخشی است.
آشوری تازیانی بر لزوم مدیریت فضای سبز منازل و استفاده از گونههای گیاهی کم آببر تاکید کرد و افزود: کشت درختان و گیاهان سازگار با وضعیت آبی هرمزگان امری مهم است و شهرداری بندرعباس و سایر سازمانهای مرتبط باید با ارائه الگویی مناسب در این حوزه، به ترویج استفاده از این گونهها کمک کنند.
وی با اشاره به اهمیت روشهای آبخیزداری در ذخیره سازی آب و تغذیه سفرههای زیرزمینی، گفت: در سال گذشته، با اجرای پروژههای آبخیزداری، ۱۰۵ میلیون مترمکعب آب توسط سازههای آبخیزداری در استان ذخیره شده است.
آشوری تازیانی، بر لزوم حاکم شدن نگاهی صیانتی و مسئولانه در مصرف آب در تمامی بخشها تاکید کرد و خواستار همکاری و همیاری همه دستگاهها و مردم در این زمینه شد.