حمیدرضا بندگان در گفتوگو با خبرنگار بشری با اشاره به ضرورت شفافسازی درباره سهم هرمزگان از درآمد بنگاههای اقتصادی گفت: مناطق ویژه و آزاد، بنادر، گمرکات، صنایع فولادی و سایر صنایع متوسط و بزرگ مستقر در استان درآمدهای بالایی دارند؛ با وجود این هرمزگان از نظر زیرساختی ضعیف است.
وی ادامه داد: به این نیاز داریم که کارگروهی ویژه در سطح عالی برای بررسی چرایی این وضعیت تشکیل و این سوال پاسخ داده شود که چرا این داراییها درست توزیع نمیشود و در نهایت نتیجه به مردم هم اطلاعرسانی شود.
مسئول مبارزه با مفاسد اقتصادی و مناطق آزاد مطالبهگران مردمی استان هرمزگان با تاکید بر استفاده از ظرفیت نخبگان بومی در مناطق آزاد و ویژه اقتصادی اظهار کرد: استفاده از این افراد در پستهای مدیریتی اهمیت دارد.
وی ادامه داد: لازم است در انتخاب هیات مدیره و مدیران ارشد افرادی انتخاب شوند که حداقل یک دوره سابقه حضور در مناطق آزاد را داشته باشند؛ بزرگترین آسیب دوره قبل در منطقه آزاد قشم این بود که اعضای هیأت مدیره سابقه و شناختی از حوزه منطقه آزاد نداشتند.
ضرورت تهیه گزارش تخصصی از وضعیت منطقه آزاد قشم
این فعال اجتماعی بیان کرد: تعیین ترکیب فعلی هیات مدیره منطقه آزاد قشم جای تشکر دارد؛ زیرا افرادی انتخاب شدهاند که در این حوزه تجربه کاری دارند؛ با وجود این خواسته مهم مردم و سرمایهگذاران تغییر مدیرعامل کنونی است و سفر رئیس جمهور میتواند در این زمینه تاثیرگذار باشد.
این کارشناس ارشد حقوق تجارت بین الملل ادامه داد: برای اینکه رئیس جمهور از وضعیت مطلع شود به این نیاز داریم که رسانهها و متخصصین گزارشهای کارشناسی و به دور از آمارسازیهای مبهم ارائه دهند تا واقعیت منطقه آزاد منتقل شود.
برای مصوبات محدوده زمانی مشخص شود
بندگان با اشاره به اهمیت تعیین محدوده زمانی برای عملی شدن مصوبات سفر تصریح کرد: داشتن محدوده زمانی و متولی مشخص باعث میشود مصوبات ضمانت اجرایی داشته باشند.
وی ادامه داد: معمولا پیش از سفر، استانداری با کار علمی، پروژهها و مواردی که نیاز به تصویب دارد را آماده میکند، باید این موارد کوتاه، واضح و به تعدادی باشد که امکان عملیاتی و اجرایی شدن داشته باشند.
برنامهریزی برای توزیع عادلانه بودجهها به شهرستانها
مسئول مبارزه با مفاسد اقتصادی و مناطق آزاد مطالبهگران مردمی استان هرمزگان بیان کرد: برای توجه به تمام شهرستانها و توزیع عادلانه امکانات، تخصیص بودجهها و میزان عملی شدن مصوبات میتوان از سازمان مدیریت و برنامهریزی کمک گرفت.
وی ادامه داد: نهادهای مدنی و مطالبهگران میتوانند نحوه تخصیص بودجهها و اجرای پروژهها در شهرستانهای مختلف را بررسی کنند، عدم تخصیص بودجه در شهرستانها نشان دهنده عقب افتادگی است، این موضوع علتهای مختلفی دارد که عملکرد ضعیف مسئولین شهرستانی یا عدم توجه مسئولین استانی میتواند ازجمله آنها باشد.
این فعال اجتماعی خاطرنشان کرد: در هرمزگان باوجود ظرفیتهای بالای اقتصادی، محرومیتهای زیادی داریم که لازم است مورد توجه قرار گیرد، قاچاق سوخت و تعریف سازو کار برای کالاهای ملوانی هم از دیگر مواردی است که میتوان در سفر رئیس جمهور به آن توجه ویژه داشت.