• امروز : پنج شنبه - ۲۰ دی - ۱۴۰۳
کل اخبار : 3009اخبار امروز : 10
1
همزمان با فرا رسیدن ایام محرم؛

نکات بهداشتی مورد نیاز عزاداری و توزیع نذری در محرم تشریح شد

  • کد خبر : 4285
  • 17 تیر 1403 - 14:38
نکات بهداشتی مورد نیاز عزاداری و توزیع نذری در محرم تشریح شد
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان گفت: با توجه به برگزاری مراسم عزاداری سالار شهیدان در ایام محرم و صفر، مدیریت کنترلی و پیشگیری به ویژه کنترل عوامل محیطی در راستای حفظ و ارتقای سلامت عزاداران به‌صورت جدی ضرورت دارد.

به گزارش بشری، عبدالجبار ذاکری با تسلیت ایام سوگواری اباعبدالله الحسین(ع) گفت: با هدف پیشگیری از بروز مشکلات بهداشتی و همه‌گیری بیماری‌های منتقله از آب و غذا رعایت نکات بهداشتی در توزیع نذورات و اطعام در مراسم عزاداری محرم صفر ضرورت دارد.

وی عنوان کرد: در صورت پخت و پز باید هرگونه پخت وپز در مکانی با شرایط بهداشتی صورت گیرد؛ همچنین تمام افراد درگیر در توزیع آب و غذا باید دارای کارت بهداشت بوده و  بهداشت فردی شامل استفاده از کلاه، لباس کار و دستکش را رعایت کنند.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان ادامه داد: مواد خام مصرفی و فرآورده‌های خام دامی باید سالم و بهداشتی باشد، توصیه می‌شود از مواد غذایی مشمول بسته بندی که مورد تایید وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی استفاده شود.

وی تاکید کرد: ذبح و قربانی نباید در جلوی هیأت‌ها و حسینیه‌ها انجام شود؛ همچنین در پخت و پز هم باید  از نمک‌های بسته بندی یددار تصفیه شده دارای مجوز ساخت از سازمان غذا و دارو استفاده شود.

این مسئول، استفاده از ظروف مناسب در آشپزی، روغن‌های دارای مجوز ساخت از سازمان غذا و دارو با ترانس پایین را از دیگر موارد ضروری برشمرد.

وی یادآور شد: لازم است  در نگهداری مواد غذایی پخته شده در دمای محیط به مدت طولانی حداکثر ۲ ساعت خودداری شود در صورت الزام به نگهداری بیشتر از ۲ ساعت باید مواد غذایی پخته در زیر ۴ درجه سانتیگراد یا در بالای ۶۳ درجه سانتیگراد (روی شمعک گاز) نگهداری تا درجه حرارت ماده غذایی به زیر ۶۳ درجه نرسد.

ذاکری ادامه داد: بعضا هیأت‌ها و نذردهنده‌ها غذا را چند ساعت قبل از مصرف عزاداران به اشتباه بسته بندی می‌کنند که این کار باعث به خطر افتادن سلامت عزاداران می‌شود، باید از بسته بندی مواد غذایی بیش از ۲ ساعت قبل از مصرف خودداری شود.

وی بیان کرد:  از نگهداری مواد غذای خام و پخته شده در مجاورت هم در داخل یخچال و سرد خانه خودداری شده و در تهیه غذا از آب آشامیدنی سالم استفاده شود.

به گفته معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان، در صورت استفاده از ظروف یک بار مصرف برای توزیع مواد غذایی گرم از ظروف یک بار مصرف مناسب دارای مجوز از معاونت غذا و دارو با اولویت ظروف برپایه گیاهی استفاده شود.

وی، استفاده از ظروف یک بار مصرف فاقد مجوز و مشخصات و همچنین از ظروف پلی استایرنی (ظروف پلاستیکی شفاف و نازک) در توزیع نوشیدنی‌های گرم و غذای پخته را مضر دانست.

این مسئول بهداشتی تاکید کرد: باید از توزیع آب، شربت و شیر فاقد بسته بندی در بین دسته‌های عزاداری و یا در مراسم جداً خودداری شود.

وی با تاکید بر رعایت نظافت، شست‌وشو و گندزدایی مستمر سرویس‌های بهداشتی گفت: نصب سیستم لوله کشی مایع دستشویی و یا نصب جای مایع محتوی مایع دستشویی ضرورت دارد.

ذاکری بیان کرد: لازم است پسماندهای تولید شده به صورت بهداشتی جمع آوری، انتقال و دفع شود، به ویژه در کنار ایستگاه‌های صلواتی، سطل و یا کیسه زباله جهت جمع‌آوری مرتب ظروف و لیوان‌های یک بار مصرف، مورد استفاده قرار گیرد.

وی خاطرنشان کرد: نصب تابلوها و یا اطلاعیه‌های ممنوعیت استعمال دخانیات و جمع‌آوری زیرسیگاری‌ها، از استعمال مواد دخانی در محل‌های مسقف خودداری شود.

لینک کوتاه : http://boshrakhabar.ir/?p=4285

نوشته های مشابه

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.