به گزارش بشری، حجت الاسلام والمسلمین محمد عبادیزاده در خطبههای نماز جمعه امروز بندرعباس با تسلیت شهادت امام صادق(ع) و تبریک روز ارتش، به تشریح مواضع جمهوری اسلامی درباره مسائل روز کشور پرداخت.
وی در بخشی از سخنان خود با اشاره به موضوع مذاکرات بینالمللی، بر لزوم نگاه واقعبینانه به این مسئله تأکید کرد و گفت: مردم باید مذاکرات را بدون شرطیسازی و با واقعبینی دنبال کنند.
امام جمعه بندرعباس با اشاره به فرمایشات اخیر رهبر معظم انقلاب افزود: رهبری تأکید فرمودند که مسائل کشور را به مذاکرات گره نزنیم، دستگاه دیپلماسی کار خود را به درستی انجام میدهد و انشاءالله به نتایج مطلوب خواهد رسید، اما ما نباید پیشرفت و معیشت مردم را به این گفتوگوها وابسته کنیم.
نماینده ولی فقیه در هرمزگان با اشاره به تجربه برجام، موضع جمهوری اسلامی در قبال مذاکرات را “نه خوشبینی افراطی و نه بدبینی مطلق” توصیف کرد.
این مسئول گفت: ما به طرف مقابل اعتماد نداریم، چرا که کارنامه آنها در مذاکرات، از جمله تجربه برجام نشان داد قابل اعتماد نیستند، پس از سالها مذاکره و تصویب برجام در شورای امنیت، همه تعهدات را نقض کردند و کنار گذاشتند.
اقتصاد ما ۳۰ درصد وابسته به ارز است
وی با اشاره به اصطلاح “زوپا” در دیپلماسی بینالمللی، خاطرنشان کرد: مذاکرات باید در محدوده مشخصی پیش رود، اگر طرف مقابل از این چارچوب خارج شود یا به مسائل مربوط به اقتدار ملی ما تعرض کند، طبیعی است که گفتگوها به نتیجه نخواهد رسید.
عبادیزاده در بخش دیگری از سخنان خود به نوسانات بازار ارز و طلا اشاره کرد و گفت: اقتصاد ما تنها حدود ۳۰ درصد به دلار وابسته است، اما برخی با ایجاد جو روانی، بازار را دچار نوسان میکنند. غربیها با اعلام اخبار و شایعات، عمداً این نوسانات را ایجاد میکنند تا بر اقتصاد ما تأثیر بگذارند.
وی با انتقاد از نقش برخی دلالان در ایجاد نوسانات بازار افزود: بخشی از این نوسانات ناشی از فعالیت سودجویان و نگرانیهای بیدلیل است. ما باید مراقب باشیم و اجازه ندهیم این بازیهای روانی بر اقتصاد کشور تأثیر بگذارد.
نماینده ولی فقیه در هرمزگان تأکید کرد: نتیجه مذاکرات هرچه باشد، امیدواریم به نفع مردم باشد، اما هیچگاه نباید چشمامید مسئولان به غرب باشد، آنها در حال بازی هستند و ما باید بر پای توان داخلی و ظرفیتهای خودمان تکیه کنیم، با توکل بر خدا و استفاده از فرصتهای داخلی میتوانیم کشور را به پیش ببریم.