به گزارش بشری، مجید پور بلیغی با اشاره به شرایط اقلیمی و محیطی و میزان سیل و خشکسالی در استان هرمزگان گفت: شرایط اقلیمی و محیطی هرمزگان به گونهای است که در حین خشکسالی با وقوع اندک بارش با مشکل سیل نیز مواجه است و از این رو میزبان همیشگی سیل و خشکسالی» در کشور لقب گرفته است.
وی افزود: الگوی بارش و نوع رژیم بارندگی استان با شدت بالا در مدت کوتاه است و همین هرمزگان را در زمره یکی از سیل خیزترین مناطق کشور قرار داده است.
معاون آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان هرمزگان عنوان کرد: حدود ۱۴ شهر، ۵۴۵ پارچه آبادی، ۵۸ هزار هکتار از اراضی زراعی (باغات، اراضی آبی و دیم واقع در دشتها و حاشیه رودخانهها)، ۲۹ رشته قنات و بخش قابل توجهی از جادهها و راههای ارتباطی در معرض خطر سیلگیری است.
وی بیان کرد: هرمزگان، با مساحت حدود ۷/۲ هزار کیلومتر مربع معادل ۴ درصد از مساحت کل کشور است که از این میان میزان، مساحت حوزههای آبخیز هرمزگان، ۱۰ میلیون هکتار، مساحت جنگلها یک میلیون و ۹۷ هزار هکتار، مساحت مراتع ۴ میلیون و ۹۳ هزار هکتار و مساحت بیابانها یک میلیون و ۵۶۵ هزار هکتار تشکیل میدهند.
این مسئول با اشاره به وسعت حوزههای آبخیز استان هرمزگان اظهار کرد: هرمزگان دارای ۱۷ حوزه آبخیز با وسعت ۱۰ میلیون هکتار است که حدود ۳۰ درصد آن در استانهای همجوار فارس، کرمان و بوشهرقرار دارد و میزبان سیلابهای ورودی از این استانها است.
وی خاطرنشان کرد: حوزههای آبخیز سدها 1.5 میلیون هکتار، حوزههای داخلی و فاقد سد ۵٫۵ میلیون هکتار و حوزههای آبخیز شهری و روستایی ۱۳۶ هزار هکتار است.