به گزارش خبرنگار بشری، محمد کریمی در نشست با اصحاب رسانه که به مناسبت دهه فجر برگزار شد، گفت: ناترازی در تولید و مصرف به چالشی بزرگ تبدیل شده؛ چرا که توسعه به انرژی وابسته است.
وی، پرداختن به چرایی این ناترازیها به صورت دقیق را یکی از موارد مهم و از وظایف رسانهها برشمرد و عنوان کرد: با داشتن منابع بزرگ نفت و گاز در کشور گمان میکردیم تمام نیازهای ما تامین میشود و از این رو به استفاده از سایر منابع انرژی توجه نشده است.
مدیرعامل شرکت برق استان هرمزگان ادامه داد: همچنین قیمتگذاریها با قیمتهای واقعی فاصله زیادی دارد و این ارزان بودن انرژی برای صنایع، خدمات و سایر بخشها، نتایجی را به همراه داشته که کاهش بهرهوری انرژی و عدم مدیریت مصرف ازجمله آنهاست و باعث شده ایران، بالاترین شدت انرژی را داشته باشد و برای حل این بحران در کنار اقدامات دولت، باید فرهنگسازی هم صورت گیرد.
وی بیان کرد: هزینه تولید هر کیلووات ساعت انرژی در کشور به طور متوسط ۴ هزار و ۵۰۰ تومان و هزینه فروش آن ۴۵۰ تومان است و دولت باید این مابهالتفاوت را پرداخت کند.
![](https://boshrakhabar.ir/wp-content/uploads/2025/02/برق-2-1024x683.jpg)
اجرای ۱۱۰ پروژه برقرسانی در استان هرمزگان
این مسئول در ادامه با اشاره به پروژهها و اقدامات صورت گرفته توسط شرکت برق گفت: در بدترین شرایط اقتصادی و ناترازی شدید در منابع و مصارف توانستیم پروژههای بزرگی را به سرانجام برسانیم که با کار جهادی محقق شده است.
کریمی اظهار کرد: ۱۱۰ پروژه برقرسانی با ۱۳ هزار و ۹۵۱ میلیارد ریال اعتبار در حال اجراست که ۵۰ کیلومتر شبکه فشار ضعیف هوایی، ۱۹ کیلومتر شبکه فشار ضعیف زمینی، ۱۵۰ کیلومتر شبکه فشار متوسط هوایی، ۱۲ کیلومتر شبکه متوسط زمینی ازجمله آنهاست.
مدیرعامل شرکت برق استان هرمزگان اظهار کرد: یکهزار و ۳۰۰ نیروگاه مقیاس کوچک ۵ کیلوواتی برای حمایت از مددجویان کمیته امداد و بهزیستی در دست اقدام است.
وی ادامه داد: یک نیروگاه ۲ مگاواتی در جزیره قشم در مراحل پایانی قرار دارد، سال گذشته هم یک نیروگاه تجمیعی یک مگاواتی با حمایت کمیته امداد در میناب فعال شد.
![](https://boshrakhabar.ir/wp-content/uploads/2025/02/برق-1-1024x683.jpg)
این مسئول با اشاره به ضرورت استفاده از نیروگاههای تجدیدپذیر عنوان کرد: صنایع و کشاورزان باید بخشی از نیاز خود را از این منابع تامین کنند.
وی ادامه داد: برای مدیریت مصرف بیشتر سیاستهای ما تشویقیست اما اخیرا سیاستهای تعرفهای هم اعمال شده و درصورتی که مشترکین از سقف تعیین شده در الگوی مصرف زمستانه برق بیشتری مصرف کنند، مشمول افزایش تعرفه خواهند شد.
کریمی، منابع تجدیدپذیر مانند خورشید، باد و انرژی هستهای را مهمترین راه کاهش اثرات زیست محیطی تولید انرژی برشمرد و گفت: باید ۲ هزار مگاوات را از طریق انرژیهای تجدیدپذیر تامین کنیم.