به گزارش بشری، محمد محسنی گفت: شهرستان بستک با توجه به پیشینه تاریخی دارای بیشترین آثار ثبتشده در استان هرمزگان است.
وی ادامه داد: در چهل و پنجمین نشست کمیته میراث جهانی یونسکو پرونده «کاروانسراهای ایران» تأیید و به ثبت رسید که کاروانسرای بستک یکی از ۵۴ کاروانسراهای ایران در این فهرست بود.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان هرمزگان ادامه داد: همچنین شهر تاریخی سیبه کوخرد در فهرست آثار ملی کشور در دولت شهید خدمت به ثبت رسید و کهنترین سکونتگاه بشر در پسکرانههای خلیجفارس در دهتل بستک نیز کشف شد.
وی با اشاره به مرمت آثار تاریخی این شهرستان عنوان کرد: دو گنبدان کوخرد، مسجد جامع بستک و ساماندهی کاروانسرای بستک در دولت سیزدهم انجام شد.
محسنی با اشاره به عملیات مرمت آثار تاریخی شهرستان بستک در سال جاری افزود: فاز دوم مرمت مسجد جامع بستک، خانه کاظم و گاو چاه بستک در سال جاری از محل اعتبارت ملی و استانی انجام میشود.
افتتاح موزه مردمشناسی کوهیچ در آینده نزدیک
این مسئول بیان کرد: یک موزه دولتی و ۲ موزه خصوصی در این شهرستان مشغول به فعالیت هستند و موزه مردمشناسی کوهیچ نیز بهزودی راهاندازی میشود.
وی در خصوص توسعه گردشگری در شهرستان بستک گفت: ۵ پروژه بخش خصوصی به مبلغ ۸۰۰ میلیارد ریال در این شهرستان در حال ساخت است که ۶۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشته و با بهرهبرداری از این پروژهها برای ۱۵۰ نفر اشتغال ایجاد خواهد شد.
محسنی ادامه داد: همچنین ۱۵ موافقت اصولی بااعتباری بیش از ۲ هزار میلیارد ریال برای ایجاد تأسیسات گردشگری برای سرمایهگذاران در شهرستان بستک صادرشده که برای ۴۵۰ نفر اشتغال پیشبینیشده است.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی هرمزگان افزود: همچنین ایجاد زیرساخت گردشگری در روستای عالی احمدان شامل راه دسترسی به طول یکهزار و ۲۰۰ متر به سد و آبگیر روستا با اعتباری بیش از ۵ میلیارد ریال در دولت شهید خدمت انجام شده است.
وی با اشاره به ایجاد زیرساختهای گردشگری سلامت در شهرستان بستک گفت: در دولت شهید خدمت زیرساختهای اقامتی و خدماتی در مجتمع آبدرمانی فاریاب سنگویه فراهم و به بهرهبرداری رسیده است.
شناسایی بیش از ۲ هزار فعال صنایع دستی در بستک
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی هرمزگان در بخش دیگری از سخنان خود به اقدامات انجامشده در حوزه صنایعدستی اشاره کرد و افزود: در شهرستان بستک، تعداد ۲ هزار و ۳۰۰ نفر صنعتگر صنایعدستی شناساییشده که در رشتههای گلابتون دوزی، خوس بافی، شک بافی، خوس دوزی، قلاببافی و … فعالیت دارند.
وی اظهار کرد: ۱۳ خانه و مرکز آموزش صنایعدستی در این شهرستان دایر است که علاوه بر فعالیتهای آموزشی، محل تولید و عرضه محصولات صنایعدستی و همچنین محلی برای تبادل اطلاعات صنعتگران و خلق ایدههای نوآورانه و خلاقانه نیز است.
محسنی تأکید کرد: آموزشهای صنایعدستی در شهرستان بستک، به جهت آشنایی و ترویج صنایعدستی بسیار فعال است و سالانه حدود ۵۰۰ نفر آموزش در این شهرستان در رشتههای صنایعدستی آموزش میبینند.