به گزارش بشری، اسدالله احمدی گفت: وفور پشه آئدس به دلیل گرمای هوا در محیط اندکی کاهش پیدا کرده و حجم پشه به داخل اماکن راه یافته است.
وی با اشاره به اینکه مکانهای مرطوب بهترین مکان زیست این پشه است، عنوان کرد: خطر گزش همچنان وجود دارد و در کشورهای همجوار طغیانهای بیماری گزارش شده و بیش از ۱۳۰ بیمار در کشور شناسایی شده است.
رئیس مرکز بهداشت کیش ادامه داد: باتوجه به نبود علائم در برخی افراد مبتلا به بیماری ناشی از گزش پشه آئدس احتمال ورود بیماران به کشور وجود دارد.
احمدی خاطرنشان کرد: بیش از ۱۴۰ کشور و بیش از ۵ میلیارد از انسانها در معرض خطر گزش پشه و یا ابتلا به بیماری ناشی از پشه آئدس قرار دارند.
وی ادامه داد: در حال حاضر ۲ مرکز بوعلی و بیمارستان کیش آزمایش غربالگری پشه آئدس را انجام میدهند.
رئیس مرکز بهداشت کیش، تب، سردرد، درد پشت حدقه چشم و کمر درد را از علائم گزش پشه آئدس ناقل بیماری برشمرد و گفت: افراد دارای این علائم در اولین زمان به پزشک مراجعه کنند.
وی تصریح کرد: پزشکان باید افراد مشکوک را به مرکز بهداشت معرفی و آزمایشهای تخصصی در خصوص غربالگری بیماران انجام میشود.
این مسئول به اجرای برنامههای آموزشی در حوزه هتلها، فرودگاه و بندرگاه اشاره کرد و گفت: ارائه نکات آموزشی و بازدیدهای کارشناسی از محل اسکان مسافران خارجی به کیش از مهمترین اقدامات در خصوص پیشگیری از ورود افراد مبتلا به کشور است.
وی تصریح کرد: پشه آئدس به خیلی از سموم مقاومت دارد و حذف زیستگاه لاروی بهترین روش از جلوگیری تکثیر و رشد پشه آئدس است.
رئیس مرکز بهداشت کیش گفت: شماره تلفن ۱۹۰ آماده دریافت گزارشهای مردمی در حوزههای بهداشتی است و مردم میتوانند شکایات بهداشتی خود را به این شماره انتقال دهند.