• امروز : سه شنبه - ۱۸ دی - ۱۴۰۳
کل اخبار : 2985اخبار امروز : 14
1
رئیس علوم پزشکی هرمزگان؛

۱۳ هزار زوج نابارور هرمزگانی به مراکز تخصصی معرفی شدند

  • کد خبر : 5743
  • 23 مرداد 1403 - 11:52
۱۳ هزار زوج نابارور هرمزگانی به مراکز تخصصی معرفی شدند
رئیس دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان گفت: در حوزه ناباروی و جوانی جمعیت، شاهد راه‌اندازی کلینیک‌های تخصصی درمان ناباروری در میناب، بندر لنگه و مرکز فوق تخصصی در بندرعباس بودیم، 13 هزار زوج شناسایی و به مراکز تخصصی معرفی شدند.

به گزارش خبرنگار بشری، مراسم تجلیل دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان از خبرنگاران حوزه سلامت صبح امروز در سالن اجتماعات معاونت غذا و دارو برگزار شد.

غلامعلی جاودان در این نشست با اشاره به اهمیت حوزه سلامت در جامعه گفت: هرمزگان استانی با ۱۳ شهرستان، ۱۴ جزیره، ۲ میلیون جمعیت و شرایط اقلیمی ویژه است که خدمت رسانی را سخت می‌کند.

وی ادامه داد: راه‌اندازی دانشکده علوم پزشکی در شرق و غرب استان به مرکزیت میناب و بندر لنگه اقدامی ماندگار بود که قابل تقدیر است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان بیان کرد: درحال حاضر ۳۲۵ عضو هیات علمی و ۳ هزار و ۷۰۰ دانشجو داریم، در سال گذشته موفق به جذب دانشجوی خارجی شدیم و در حال فعال کردن پردیس بین‌الملل علوم پزشکی هستیم تا میزان جذب افزایش پیدا کند.

افزوده شدن ۱۰ رشته جدید در دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان

وی با اشاره به اعتباربخشی از سمت وزارت بهداشت عنوان کرد: در حوزه آموزش توسعه‌های زیادی داشتیم که افزوده شدن ۱۰ رشته جدید و پرستاری ازجمله آن‌ها است.

به گفته این مسئول تفاهم‌نامه با صنایع، فرصتی دو جانبه را فراهم می‌کند تا کارهای پژوهشی و آموزشی را بهتر انجام دهد؛ همچنین نخستین کنگره بین‌المللی دخانیات و بهداشت محیط هم از اتفاق‌های ویژه در حوزه پژوهش بود.

وی با اشاره به حوزه دانشجویی عنوان کرد: سعی شده برای بیشتر متقاضیان خوابگاه تخصیص داده شود؛ البته هنوز در این حوزه با محدودیت منابع مواجه هستیم.

جاودان اظهار کرد: با داشتن کارشناس بومی در منطقه خدمات رسانی بهتری را خواهیم داشت و نیاز داریم دانش‌آموزان را برای تحصیل در رشته‌های مورد نیاز تشویق کنیم.

۹۵ درصد مراکز بهداشتی و درمانی روستایی دارای پزشک هستند

وی درباره وضعیت حوزه بهداشت گفت: بیش از ۹۵ درصد مراکز بهداشتی و درمانی ما در مناطق روستایی پزشک دارند، برخی مردم تقاضای شبانه روزی شدن مراکز را دارند، این خدمت براساس استاندارد ملی تعریف نشده؛ البته پزشکان ما در خانه پزشک مستقر هستند و در مواقع اورژانسی کمک می‌کنند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان ادامه داد: درصورت داشتن مجوز و تخصیص منابع در شبانه روزی کردن مراکز مشکلی نداریم؛ اما این در حوزه اختیارات استان نیست و به صورت ملی تصمیم‌گیری می‌شود.

وی با اشاره به خدمات صورت گرفته در سال جاری اظهار کرد: مرگ و میر مادران باردار در استان به ۲۰٫۹ در هر ۱۰۰ هزار تولد زنده کاهش پیدا کرده  که از شاخص‌های توسعه کشورها است.

این مسئول ادامه داد: در سال ۱۴۰۲ نرخ باروری افزایش پیدا کرده، پوشش خدمات برای پیشگیری از بیماری‌های ژنتیکی هم براساس شاخص‌های کشوری از وضعیت خوبی برخوردار است.

وی، بیماری‌های قلبی و عروقی و تصادفات را جزء ۱۰ علت اول مرگ و میر در استان برشمرد و با تاکید بر پیشگیری گفت: این موارد به سبک زندگی و فعالیت بدنی وابسته است و اصلاح آن‌ها در کاهش آمارها تاثیرگذار است.

ثبات در تعداد مبتلایان به تب دنگی

جاودان با اشاره به تب دنگی گفت: در هفته‌های گذشته در استان ثبات داشتیم و آمار افزایشی نداشتیم؛ اما نگرانی ما درباره پشه است که با بارندگی و تجمع آب‌ها می‌تواند چالش ایجاد کند.

وی اظهار کرد: ۱۵۸ پروژه در حوزه بهداشت، ۳ بیمارستان در حال و دانشکده علوم پزشکی در شرق و غرب استان در حال ساخت است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان ادامه داد: در حوزه تجهیزات، اقدامات خوبی داشتیم که باعث شده ۳ دستگاه تصویربرداری “ام‌آر‌آی” و ۷۰ دستگاه تجهیزات سنگین پزشکی به مجموعه استان اضافه شده است.

وی بیان کرد: مجوز جذب بیش از ۲ هزار نفر کادر درمان اخذ شده و در مجموع ۲ هزار و ۵۰۰ نیرو وارد مجموعه شده‌اند؛ اما به علت نبود کارشناس کمتر از ۵۰ درصد مجوزها در آزمون‌های استخدامی جذب می‌شوند.

هدف‌گذاری برای افزوده شدن یک‌هزار تخت بیمارستانی

جاودان با اشاره به حوزه درمان عنوان کرد: یکی از چالش‌های استان، امکانات رفاهی برای تیم‌های درمان است، زمانی متخصص ماندگار می‌شود که بتوانیم خانه سازمانی را در اختیار آن‌ها قرار دهیم.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان با اشاره به تخت‌های بیمارستانی گفت: از استاندارد کشوری پایین‌تر هستیم؛ اما افزوده شدن یک‌هزار تخت بیمارستانی در برنامه توسعه‌ای وجود دارد که با راه‌اندازی پروژه‌های در حال ساخت محقق می‌شود، به میانگین کشوری می‌رسیم و شاید کمی هم بالاتر باشیم.

وی بیان کرد: در ۳ سال گذشته بیش از یک میلیون نفر در بیمارستان‌های استان بستری شده‌اند، تمام بیمارستان‌های استان هم از “سی‌تی‌اسکن” برخوردار هستند.

تلاش برای مدیریت تامین دارو

این مسئول با اشاره به کمبود دارو عنوان کرد: تلاش شد تا کمبودها مدیریت و چالش‌ها کاهش پیدا کند، در طول چند سال گذشته بیش از ۲۰۰ داروخانه ایجاد شده است و درصورتی که کمبود ملی نباشد تلاش داریم داروهای خاص در داروخانه‌های منتخب در دسترس باشد.

وی نظارت بر واردات، صادرات و مجوزهای تولیدات مواد غذایی، آرایشی و بهداشتی را از دیگر زمینه‌های فعالیت علوم پزشکی برشمرد.

پیگیری برای ایجاد شهرک دارویی در هرمزگان

به گفته جاودان، هرمزگان از بهترین آزمایشگاه‌های غذا و دارو برخوردار است که باعث می‌شود، سلامت مردم بهتر و بیشتر تامین می‌شود و ایجاد شهرک دارویی پیگیری شده و امیدواریم مورد استقبال سرمایه‌گذاران باشد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان اظهار کرد: در حوزه اورژانس پیش بیمارستانی، ۵۰ درصد آمبولانس‌ها فرسوده هستند و شرایط اقلیمی باعث افزایش سرعت فرسودگی می‌شود ۹۰ پایگاه اورژانس فعال است و بنا شده ناوگان بروزرسانی شود.

وی ادامه داد: کمبود نیروی انسانی در حوزه تکنسین فوریت‌های پزشکی هم از چالش‌های استان است، برای جزایر هم اورژانس هوایی فعال است.

این مسئول با اشاره به حمایت خیرین از حوزه سلامت بیان کرد: اردوهای جهادی، ساخت زیرساخت‌ها ازجمله بیمارستان بستک، تامین تجهیزات پزشکی از مواردی است که با کمک آن‌ها محقق شده است.

لینک کوتاه : http://boshrakhabar.ir/?p=5743

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.