به گزارش بشری، ۵ مسیر حمل و نقل ریلی، هوایی، دریایی، زمینی و پایپینگ در کنار صنعت، معدن، مناطق آزاد و ویژه، جزایر و سواحل، کشاورزی، بنادر همچنین همجواری با ۵ کشور حوزه خلیج فارس هرمزگان را به استانی سوقالجیشی و پیشرو با ماموریتهای ملی تبدیل کرده است از این رو نگارنده معتقد است راه مراودات ملی و بین المللی از هرمزگان میگذرد.
استقرار دولت جدید دکتر پزشکیان فرصت تازهایست تا در صورت تصمیم دولت بر تغییر یا جابجایی مهندس دوستی، استاندار هرمزگان، جامعه نخبگان استان در کنار سایرین کمک کنند که حداقل ۳ درخواست مشخص و صریح و کارشناسی شده از استاندار جدید هرمزگان بعنوان اولویتهای مدیریت عالی اجرایی استان قرار گیرد که در زیر به آن اشاره میکنیم:
۱- پروژههای مهم و استراتژیک هرمزگان که سالهای گذشته و در دولتهای متعدد آغاز شده، بعنوان یک سرمایه ملی نباید در پس نگاههای مدیریتی و سیاسی معطل یا بدون تصمیم بماند که متاسفانه هزینه آن ابتدا توسط مردم هرمزگان و سپس مردم ایران پرداخت میشود.
بعنوان نمونه (پل ملی خلیج فارس، بیمارستان ۵۲۸ تختخوابی بندر، اسکله مواد معدنی خمیر، توسعه بندر شهید رجایی، نیروگاه ۱۴۰۰ مگاواتی سیریک به وسعت ۲۰۰ هکتار، جاده بلوار ساحلی بندرعباس، اسکله نخل ناخدا، ایستگاه تقلیل فشار گاز پارسیان، فولاد میناب و …. )
به موازات باید اهم پروژههای استراتژیک استان نظیر پروژه تصفیه و انتقال فاضلاب به صنایع غرب، کشت خرمای مجول دشت پلپلک بشاگرد، توسعه ۱۰میلیون تنی فولاد از طریق ستاره سیمین و بخشهای خصوصی در کنار صنایع پایین دستی و تکمیل زنجیره ارزش، پتروپالایش مکران، پالایشگاه شهید حاج قاسم سلیمانی، مگاپورت مکران، کربنات سدیم بندرعباس و … بعنوان پروژههای استراتژیک هرمزگان رصد، حمایت و پشتیبانی شوند چرا که ریل توسعه در استان شتاب بیشتری میگیرد.
۲- گذشته رفتار شناسی مردم هرمزگان نشان میدهد، حفظ یکپارچگی هرمزگان خط قرمز هرمزگانیهاست و به بهانه حضور افراد استان همجوار در مناصب مهم که اتفاقا سابقه درخشانی در کمک به الحاق دارند نباید به اعتماد عمومی بهعنوان سرمایه اجتماعی آسیب دیده و باید از همین حالا مراقبت و مطالبه کرد.
۳ – گماردن نیروهای ماندگار و بومی در گلوگاههای اقتصادی هرمزگان، هیات مدیره صنایع و پالایشگاهها و مناطق ویژه و آزاد، که خود بحث کهنه مسئولیتهای اجتماعی را نیز حل میکند.
بهعنوان نمونه فولاد هرمزگان با سود عملیاتی ۸ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان و ۵ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان در سنوات قبل نتوانست این سود را در هرمزگان نگه داشته و در طرح توسعه و ایجاد نیروگاه ۵۰۰ مگاواتی هزینه کند و الان نیز طلبکار استان شده است در حالیکه حدود ۸۵ درصد این سودها در استان اصفهان و برای اشتغالزایی آنها هزینه شد.
صادقانه بگویم اینها بحثهای کلیدی و مغفول مانده هرمزگان است که با سپردن مدیریت و هیات مدیره همین بنگاههای بزرگ به دست نیروهای ماندگار و بومی و توانمند به حل این مسائل کمک میکند چرا که اکنون صنایع غرب از عصر سه شنبه تا صبح یکشنبه توسط کارگران اداره میشود و خبری از حضور مدیران و مدعیان پرطمطراق مدیریت این واحدها نیست.
البته علیرغم پیگیری و شعار دولتهای مختلف اقدام عملی در این زمینه انجام نشد و همه باید با هم فارغ از هر دیدگاه سیاسی آنرا برای آینده و توسعه هرمزگان با درایت فریاد بکشیم.
ادامه دارد …
م شکیبا – بندرعباس