به گزارش بشری، عبدالجبار ذاکری گفت: تلاش در کشف و درمان بموقع موارد مثبت مالاریا، یکی از اولویتهای اصلی در حوزه بهداشت استان است.
وی افزود: در ۶ ماهه نخست امسال بیش از ۱۴ هزار نفر اتباع غیر ایرانی و مهاجر و حدود ۷ هزار ایرانی از نظر ابتلا به مالاریا غربالگری شدند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان عنوان کرد: هماکنون در تمامی خانههای بهداشت، مراکز خدمات جامع سلامت و بیمارستانهای استان بیماریابی مالاریا صورت میپذیرد و در صورت کشف موارد مثبت، بلافاصله درمان طبق پروتکلهای کشوری و بصورت کاملا رایگان انجام میشود.
رئیس مرکز بهداشت استان هرمزگان خاطر نشان کرد: از دور افتادهترین روستاها تا سطح شهرها در چند سال اخیر شاهد کاهش موارد مثبت در سطح کشور و استان بودیم اما این بیماری همچنان در کشورهای همسایه شرقی شایع است و مناطق جنوب و جنوب شرق کشور را تحت تاثیر قرار میدهد.
ذاکری تاکید کرد: از آنجایی که این بیماری از طریق پشه آنوفل از فرد بیمار به فرد سالم و در شب هنگام منتقل میشود، بهتر است تماس پشه ناقل با انسان سالم محدود شود؛ از اینرو لازم است نکات بهداشتی شامل نصب توری درب و پنجره، استفاده از لباس آستین بلند رنگ روشن، استفاده از پشه بند و استفاده از دورکنندههای حشرات رعایت شود.