به گزارش خبرنگار بشری، محمدرضا بذرافشان در جمع اصحاب رسانه، مهارت آموزی را از شاخصهای توسعه برشمرد و گفت: در سال گذشته بیش از ۱۰ میلیون نفر ساعت آموزش داشتیم.
وی با اشاره به اهمیت مشارکت مردم و بخش خصوصی در آموزش عنوان کرد: شاهد مشارکت ۵۵ درصدی بخش خصوصی در این حوزه بودیم.
مدیرکل آموزش فنی و حرفهای استان هرمزگان، مهارت آموزی در مجموعههای صنعتی در قالب ایجاد مراکز جوار کارگاهی و جوار صنعتی را از عوامل توسعه استان و کشور برشمرد و اظهار کرد: توسعه این مراکز از اهداف ما است.
وی ادامه داد: در نیمه نخست امسال ۲۱ مرکز جوار در سطح استان فعال شده که به ارتقای کیفیت و رونق تولید کمک میکند.
طرح آمایش سرزمینی مهارتی در هرمزگان اجرایی میشود
به گفته این مسئول، تصویب طرح آمایش سرزمینی مهارتی یکی از اتفاقهای مثبت در استان بود که چشم انداز ۴ حوزه را تا افق ۱۴۰۴ نشان میدهد، این طرح پژوهشی تا امروز ۵۸ تا ۶۰ درصد پیشرفت داشته و تا ۲ ماه آینده به سامان خواهد رسید.
وی با اشاره به تقاضامحوری در حوزه آموزش گفت: در حال حاضر ۵۰۰ آموزشگاه آزاد داریم و ارتقای آموزشگاهها مد نظر است؛ چرا که جهش آموزش ازجمله مولفههای جهش تولید است.
بذرافشان با اشاره به راهاندازی کارگاه هوش مصنوعی دولتی برای کمک به ارتقای دانش و فعال شدن خانه خلاق تا پایان سال عنوان کرد: اگر بخواهیم در تولید نگاه تحولی داشته باشیم باید نیازهای امروز جامعه و دانش روز را مد نظر داشته باشیم.
وی عنوان کرد: در حال حاضر ۱۹ گروه از برنامههای آموزشی فنی و حرفهای بهره میبرند که سربازان، بانوان سرپرست خانوار، دانش آموختگان و زندانیان ازجمله آنها هستند.
حمایت از برگزاری دورههای آموزشی متناسب با نیاز و تقاضا
مدیرکل آموزش فنی و حرفهای استان هرمزگان با تاکید بر تقاضامحوری گفت: رشتههایی که متقاضی داشته باشد ظرف ۷۲ ساعت مجوزهای لازم برای آموزش را کسب خواهند کرد و هرمزگان از استانهای پیشرو در زمینه تدوین سندهای حرفهای در سطح کشور است.
وی ادامه داد: در سال ۱۴۰۲ و ۳ ماه نخست امسال، در برنامههای اجرایی رتبه نخست کشور را کسب کردیم؛ در بخش دولتی ۷۰ مربی حقالتدریس و رسمی و در بخش آزاد به طور متوسط حداقل ۳ هزار مربی داریم.
این مسئول درباره آموزش به اتباع عنوان کرد: براساس تفاهمنامه کشوری برای آموزش به اتباع مجاز سهمیهای برای استانها تخصیص داده میشود و سهم هرمزگان ۶۸ نفر است.
وی ادامه داد: در راستای ایجاد اشتغال تاکنون ۹۹۷ نفر در سامانه اشتغال ثبت نام کردهاند.
بذرافشان خاطرنشان کرد: تا کنون حدود ۲۰۰ آموزشگاه برای دریافت تسهیلات در راستای بهبود تجهیزات اقدام کردهاند و درصورتی که آموزشگاهی نیاز به بروزرسانی تجهیزات داشته باشد، میتواند مراجعه داشته باشد.
فعالیت ۵۰۰ آموزشگاه آزاد فنی و حرفهای در هرمزگان
رئیس کانون انجمنهای صنفی آموزشگاههای آزاد فنی و حرفهای استان هرمزگان هم در این نشست گفت: در هرمزگان ۵۰۰ آموزشگاه داریم که در ۶۵ گروه آموزشی فعالیت دارند و بسیاری از آنها در کنار توانمندسازی منجر به شغل میشوند.
حسینیان ادامه داد: در هرمزگان ظرفیتهای بزرگی داریم که با پرورش نیروی انسانی میتوان به شکوفا شدن این ظرفیتها کمک کرد.
وی عنوان کرد: برای همکاری با صنایع و مدارس هم آمادگی داریم و علاقمندان میتوانند برای آموزش از مجموعه آموزشگاههای آزاد استفاده کنند.