به گزارش بشری، فرخنده جلالی در نشست بررسی نتایج جشنواره بینالمللی خلیج فارس در بندرعباس با حضور پژوهشگران گفت: دبیرخانه جشنواره از سال گذشته فعال بود.
وی ادامه داد: دبیرخانه بخشهای مختلف علمی، فرهنگی، هنری، سینمایی و مردمی را طبق یک برنامه مدون و زمانبندی شده آغاز کرد و با سه رویکرد مهم آن را در طول سال پیگیری میکند.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی هرمزگان اضافه کرد: با توجه به رویکرد دبیرخانه، رویدادهای هنری را از پس کرانههای خلیج فارس در بستک آغاز کردیم و تلاش داشتیم در روز آخر جشنواره با جشنهای مردمی، کار را به سرانجام برسانیم اما اتفاق ناگوار بندر شهید رجایی باعث ناتمام ماندن آن شد اما بلاتکلیف نیست.
جشنواره خلیج فارس امسال نگاهی فراجغرافیایی داشت
وی با اشاره به چاپ کتاب سفرنامه تیشیرا در سالیان گذشته توسط انتشارات نسیم بادگیر عنوان کرد: یکی از مهمترین رویکردهای این دبیرخانه، رویکرد اسنادی و علمی بود که امسال نیز توانستیم به همت عبدالجلیل مرداسنگی مدیر انتشارات نسیم بادگیر کتاب دوره صفوی در منابع آلمانی را با حمایت دبیرخانه چاپ و منتشر کنیم.
جلالی توضیح داد: معتقدیم رویدادها تمام میشود و اثرش باید منجر به نشاط اجتماعی شود و ضمن اینکه بتوانیم منابعی برای نسلهای بعد برای رجوع و تحقیق به یادگار بگذاریم.
وی بیان کرد: یکی دیگر از رویکردهای دبیرخانه تولید محتوا در خصوص کرانهها و پس کرانههای خلیج فارس و انتشار در محل تردد نسل جوان بود تا بتوانیم گام مثبتی در این زمینه برداشته باشیم.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی هرمزگان رویکرد سوم دبیرخانه جشنواره خلیج فارس را قدردانی از چهرههای ماندگار و جوان عنوان کرد و ادامه داد: تلاش داشتیم تا این چهرهها را جزء اندیشهها و گنجینههای خلیج فارس معرفی کنیم تا دانشجویان و اهل تحقیق برای رسیدن به پرسشهایشان به آنها مراجعه کنند.
وی افزود: در این دبیرخانه کوشش کردیم مرزهای جغرافیایی را برای خلیج فارس تعریف نشدنی معرفی بکنیم به همین منظور از فراخوان جایزه احمد اقتداری پدر مطالعات خلیج فارس در گراش استان فارس نیز حمایت میکنیم.
جلالی به حضور عکاسان فیلمسازان و هنرمندان سراسر کشور در اردوهای چند روزه در بندرعباس و هرمز اشاره کرد و گفت: این تلاش باعث شد زنجیرهها به هم متصل شوند و با نگاهی فراجغرافیایی به خلیج فارس چشمانداز تازهای را ترسیم کنیم.