به گزارش بشری، حسین فرشیدی در نشست تخصصی مدیریت پیشگیری و کنترل آئدسهای مهاجم گفت: بیماریابی از موارد مشکوک به بیماری تب دانگ، اطلاع رسانی و آگاه سازی عموم مردم، مشارکت تمامی ارگانها و استفاده از تمامی ظرفیتها بمنظور پیشگیری از رشد و تکثیر و جلوگیری از گزش پشه آئدس مهاجم ضرورت دارد.
وی ادامه داد: از آنجایی که ۸۰ درصد موارد مبتلا به تب دانگ ناقلین بدون علامت هستند لازم است آموزش این برنامه بصورت گسترده در سطح جامعه صورت پذیرد.
معاون بهداشتی وزیر بهداشت تاکید کرد: روابط عمومی دانشگاه بعنوان زبان گویای حوزه سلامت استان باید نسبت به جلوگیری از انتشار اخبار جعلی در خصوص بیماری تب دانگ در هر زمان اقدام و مقابله و اخبار صحیح را بمنظور اطلاع رسانی و آرامش خاطر عموم مردم در جامعه انتشار دهد.
بهسازی محیط بهزیت روش برای مقابله با پشه آئدس
رئیس دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان هم در این نشست گفت: با توجه به صید پشه آئدس در اکثر شهرستانهای استان و اهمیت تشخیص بموقع تب دانگ جهت جلوگیری از انتقال محلی این بیماری، لازم است در تمامی مراکز بهداشتی و درمانی بیماریابی و تشخیص افتراقی بصورت صحیح صورت پذیرد.
غلامعلی جاودان ادامه داد: بهسازی محیط بعنوان مهمترین روش در جلوگیری از رشد و تکثیر پشه آئدس مطرح است که از سال ۹۸ و پس از کشف پشه آئدس در استان، بصورت روزانه در تمامی شهرستانهای استان در حال انجام بوده اما جهت پیشبرد هرچه بهتر این اقدامات نیازمند عزم همگانی از طرف دستگاه های اجرایی و مردم است.
وی یادآور شد: در حال حاضر پس از کشف و شناسایی تمامی موارد مثبت مشکوک و قطعی تب دانگ در استان، اقداماتی نظیر مراقبت حشره شناسی واقدامات کنترل ناقلین (مه پاشی)، بازدید خانه به خانه در مناطق آلوده، انجام بهسازی محیط، آموزش به عموم مردم و نمونه گیری انسانی از موارد مشکوک در کمترین زمان ممکن انجام میشود.
در این جلسه فرآیند تشخیص آزمایشگاهی تب دانگ بر اساس تستهای تشخیص سریع و تست های تاییدی و تکمیلی در آزمایشگاه مرجع دانشگاه جهت جهت ارائه بعنوان یک روند تشخیص یکسان در کل کشور بررسی و گزارشی از بررسی وجود آلودگی به ویروس تب دانگ در پشه های آئدس مهاجم صید شده در استان ارائه شد.