به گزارش بشری، الحاق یک فروند شناور جستوجو و نجات دریایی تازه ساخت و یک فروند شناور جستوجو و نجات نوسازی شده با طراحی کاملا بومی به ظرفیت ناوگان امداد و نجات بنادر این استان افزوده شد.
حسین عباسنژاد در آیین پیوستن این ۲ شناور با تشریح مشخصات فنی این شناورها به راهنمابر هدایت ۲۰۲ اشاره کرد و افزود: تمامی مراحل طراحی و ساخت این شناور در داخل کشور انجام شده است.
وی افزود: این شناور دارای ۱۷ متر طول حدود، ۴,۶۰ سانتیمتر عرض، حدود ۲ متر و با ۱.۲۵ سانتیمتر آبخور از نوع شناور راهنمابر بوده که حدود ۲۵ گره دریایی سرعت دارد.
مدیرکل بنادر و دریانوردی هرمزگان گفت: جنس بدنه شناور یاد شده آلومینیوم دریایی بوده که به دست متخصصان داخل کشور ساخته شده و مراحل آزمایش دریانوردی را با موفقیت طی کرده است.
به گفته این مسئول، با الحاق این شناور، نوسازی ناوگان خدماتی بنادر کشور آغاز و به سهم خود توان عملیاتی بنادر را بهبود میبخشد.
عباسنژاد در خصوص الحاق یک فروند شناور جستوجو و نجات دریایی نیز عنوان کرد: این شناور تازه ساخت با ویژگیهای خاص از جمله سرعت بالا در حدود ۳۷ گره تعادل پایدار غیرقابل غرق شدن بوده که به ناوگان خدماتی جستجو و نجات بنادر اضافه شد.
وی طول این شناور را نیز حدود ۱۳ متر و عرض حدود ۴,۶ دهم متر ذکر کرد که با پیوستن این شناور، گستره ارائه خدمات جستوجو و نجات در سطح استان هرمزگان گسترش پیدا میکند.
بهرهگیری از توان نیروهای متخصص در ساخت شناورهای دریایی
عباسنژاد گفت: در عین اینکه باید ایمنی، امنیت و حفظ محیط زیست دریایی و فراهم سازی ایمن سازی صنعت حمل و نقل دریایی باشد، در کنار آن به توسعه توان داخلی و استفاده حداکثری از تامین تجهیزات دریایی و بندری است.
مدیر منطقه ویژه اقتصادی بندر شهید رجایی ادامه داد: در همین راستا در مجموع تا کنون ۳۵ فروند با مشارکت بخش خصوصی در راستای نوسازی ناوگان خدماتی در بندر شهید رجایی سفارش داده شده که دو فروند از این شناورها به حوزه خدمات ایمنی اضافه شد.
وی با بیان اینکه یکی از آنها توسط سازمان صنایع دفاع و دیگری توسط بخش خصوصی با طراحی کاملا بومی ساخته شده است، عنوان کرد: همچنین هشت فروند دیگر از شناورهای یدککش امسال به این ظرفیت افزوده خواهد شد.
عباسنژاد خاطرنشان کرد: افزوده شدن این شناورهای ساخت داخلی تاثیر مستقیمی علاوه بر تامین نیاز تجهیزات دریایی در بنادر استان هرمزگان با بالاترین ایمنی تاثیر مستقیمی بر افزایش سرعت عملیات و کاهش تاخیر شناورها خواهد داشت.