به گزارش بشری، محمدامین طبسی گفت: با هدف مدیریت همزمان منابع آب و مصرف برق در چاههای کشاورزی، شرکتهای آب منطقهای این استان و شرک توزیع نیروی برق مکلف هستند شیوهنامه را با هدف مدیریت بهرهوری و حفاظت از منابع آب زیرزمینی و انرژی برق اجرایی کنند.
وی عنوان کرد: این امر در راستای اجرای قانون توزیع عادلانه آب و آیین نامه اجرایی بهینهسازی مصرف آب کشاورزی اجرایی میشود.
معاون حفاظت و بهرهبرداری شرکت آب منطقهای هرمزگان توضیح داد: بر اساس این شیوهنامه مبنای محاسبه برداشت مجاز آب حجم مندرج در پروانه بهرهبرداری چاه کشاورزی است و کشاورزان مکلف به نصب کنتور حجمی هوشمند در راستای محاسبه حجم آب مصرفی هستند.
وی ادامه داد: در انتهای هر ماه برق مصرف شده را با سهمیه قراردادی انرژی ماهانه هر مشترک مقایسه و در صورتی که مصرف انرژی ماهانه مشترک بیش از سهمیه قراردادی باشد موضوع به مشترک ابلاغ میشود تا مشترک نسبت به اضافه برداشت احتمالی اقدامات لازم را انجام دهد.
این مسئول با اشاره به اهمیت مصرف طبق پروانه بهرهبرداری صادر شده افزود: بهرهبرداران چاههای کشاورزی باید برداشت آب را بر اساس پروانه بهرهبرداری انجام دهند.
وی اظهار کرد: شرکت آب منطقهای اطلاعات چاههای مشترکین از جمله وضعیت نصب و عملکرد کنتور آب، قدرت مجاز و ساعت کارکرد مجاز را در سامانه بهروزرسانی کرده است و به طور پیوسته حجم برداشت آب و مصرف انرژی چاههای کشاورزی و کنترل با مقادیر مندرج در پروانه بهرهبرداری پایش میشود.