• امروز : چهارشنبه - ۱۹ دی - ۱۴۰۳
کل اخبار : 2993اخبار امروز : 8
0
مدیرکل دامپزشکی استان خبر داد؛

همکاری ۸۲ نفر برای طرح نظارت بر ذبح دام عید قربان در هرمزگان

  • کد خبر : 3682
  • 26 خرداد 1403 - 21:05
همکاری ۸۲ نفر برای طرح نظارت بر ذبح دام عید قربان در هرمزگان
مدیرکل دامپزشکی استان هرمزگان از اجرای طرح تشدید نظارتی دامپزشکی در عید سعید قربان و آمادگی 82 نفر برای این نظارت‌ها خبر داد.

به گزارش بشری، مصطفی فخرآبادی‌پور  گفت: نظارت‌های بهداشتی دامپزشکی در طول سال به صورت شبانه روزی و مستمر به منظور حفظ بهداشت عمومی و سلامت جامعه انجام می شود.

وی ادامه داد: در راستای برگزاری مراسم قربانی کردن دام، که یکی از مراسم مهم و پراهمیت در دین مبین اسلام است، تیم‌های نظارتی در سطح استان، کار نظارت‌های بهداشتی و شرعی بر ذبح دام‌های قربانی شده، در روزهای عرفه و عید سعید قربان را به عهده خواهند داشت.

مدیرکل دامپزشکی استان هرمزگان افزود: در همین راستا ۳۳ اکیپ عملیاتی در قالب ۱۴ اکیپ ثابت و ۱۹ اکیپ سیار با ۸۲ نفر نیرو متشکل از ۲۴ نفر دامپزشک، ۴۱ نفر بازرس گوشت و ۱۷ نفر ناظر شرعی، کار نظارت بر دام‌های ذبح شده را در کشتارگاه‌های دام سطح استان و قربانگاه‌های موقت به عهده دارند.

وی ادامه داد: این گروه‌ها از ساعت ۴:۳۰ صبح تا ۱۶:۳۰ در محل‌های تعیین شده حضور داشته و عمل نظارت بر ذبح دام را انجام می‌دهند.

این مسئول خاطرنشان کرد: به منظور حفظ بهداشت عمومی و سلامت جامعه و همچنین پیشگیری از بروز بیماری‌های مشترک بین حیوان و انسان به ویژه بیماری خطرناک و کشنده تب خونریزی دهنده کریمه کنگو (CCHF)، نظارت‌های دامپزشکی بر دام‌های قربانی قبل و پس از کشتار صورت می‌پذیرد.

وی عنوان کرد: تاکید می‌شود هم استانی‌ها به منظور حفظ سلامت خود و جامعه، دام‌های مورد نظر خود را از میادین دام مجاز و تحت نظارت‌های دامپزشکی تهیه و از ذبح دام در معابر و منازل جدا خودداری کنند.

فخرآبادی‌پور  ادامه داد: همچنین توصیه می‌شود در هنگام ذبح دام و قطعه بندی آن، از وسایل حفاظت شخصی نظیر دستکش و ماسک و بعضا عینک استفاده کنند، تا از خطر ابتلا به بیماری‌های مشترک بین حیوان و انسان جلوگیری شود.

مدیرکل دامپزشکی استان هرمزگان بیان کرد: با توجه به حجم زیاد دام قربانی در روزهای عرفه و عید سعید قربان همکاری شهروندان با مأمورین شهرداری و رعایت توصیه‌های بهداشتی می‌تواند در اجرای بهینه این فریضه دینی مثمرثمر باشد.

وی ادامه داد: از شهروندان درخواست می‌شود از آوردن کودکان و خردسالان به داخل سالن کشتار جدا خودداری کنند و تا جای ممکن به همراه هر دام قربانی، یک نفر به جهت انجام امور مرتبط با آن، به سالن کشتار وارد شود و به منظور حفظ سلامت مصرف گنندگان از گوشت‌های استحصالی، لاشه دام ذبح شده را، قبل از قطعه بندی، به مدت ۲۴ ساعت و آلایشات آن را به مدت ۴۸ ساعت در دمای یخچالی نگهداری کرده، در زمان قطعه بندی نیز حتماً از دستکش استفاده کنند.

لینک کوتاه : http://boshrakhabar.ir/?p=3682

نوشته های مشابه

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.