به گزارش بشری، مصطفی فخرآبادیپور گفت: نظارتهای بهداشتی دامپزشکی در طول سال به صورت شبانه روزی و مستمر به منظور حفظ بهداشت عمومی و سلامت جامعه انجام می شود.
وی ادامه داد: در راستای برگزاری مراسم قربانی کردن دام، که یکی از مراسم مهم و پراهمیت در دین مبین اسلام است، تیمهای نظارتی در سطح استان، کار نظارتهای بهداشتی و شرعی بر ذبح دامهای قربانی شده، در روزهای عرفه و عید سعید قربان را به عهده خواهند داشت.
مدیرکل دامپزشکی استان هرمزگان افزود: در همین راستا ۳۳ اکیپ عملیاتی در قالب ۱۴ اکیپ ثابت و ۱۹ اکیپ سیار با ۸۲ نفر نیرو متشکل از ۲۴ نفر دامپزشک، ۴۱ نفر بازرس گوشت و ۱۷ نفر ناظر شرعی، کار نظارت بر دامهای ذبح شده را در کشتارگاههای دام سطح استان و قربانگاههای موقت به عهده دارند.
وی ادامه داد: این گروهها از ساعت ۴:۳۰ صبح تا ۱۶:۳۰ در محلهای تعیین شده حضور داشته و عمل نظارت بر ذبح دام را انجام میدهند.
این مسئول خاطرنشان کرد: به منظور حفظ بهداشت عمومی و سلامت جامعه و همچنین پیشگیری از بروز بیماریهای مشترک بین حیوان و انسان به ویژه بیماری خطرناک و کشنده تب خونریزی دهنده کریمه کنگو (CCHF)، نظارتهای دامپزشکی بر دامهای قربانی قبل و پس از کشتار صورت میپذیرد.
وی عنوان کرد: تاکید میشود هم استانیها به منظور حفظ سلامت خود و جامعه، دامهای مورد نظر خود را از میادین دام مجاز و تحت نظارتهای دامپزشکی تهیه و از ذبح دام در معابر و منازل جدا خودداری کنند.
فخرآبادیپور ادامه داد: همچنین توصیه میشود در هنگام ذبح دام و قطعه بندی آن، از وسایل حفاظت شخصی نظیر دستکش و ماسک و بعضا عینک استفاده کنند، تا از خطر ابتلا به بیماریهای مشترک بین حیوان و انسان جلوگیری شود.
مدیرکل دامپزشکی استان هرمزگان بیان کرد: با توجه به حجم زیاد دام قربانی در روزهای عرفه و عید سعید قربان همکاری شهروندان با مأمورین شهرداری و رعایت توصیههای بهداشتی میتواند در اجرای بهینه این فریضه دینی مثمرثمر باشد.
وی ادامه داد: از شهروندان درخواست میشود از آوردن کودکان و خردسالان به داخل سالن کشتار جدا خودداری کنند و تا جای ممکن به همراه هر دام قربانی، یک نفر به جهت انجام امور مرتبط با آن، به سالن کشتار وارد شود و به منظور حفظ سلامت مصرف گنندگان از گوشتهای استحصالی، لاشه دام ذبح شده را، قبل از قطعه بندی، به مدت ۲۴ ساعت و آلایشات آن را به مدت ۴۸ ساعت در دمای یخچالی نگهداری کرده، در زمان قطعه بندی نیز حتماً از دستکش استفاده کنند.