به گزارش خبرنگار بشری، بعد از آغاز بهکار دولت چهاردهم و رای اعتماد گرفتن کابینه، نوبت به انتصابات در استانها رسیده است.
قطعا تغییر در هر دولتی امری طبیعی است، اما در این جابهجاییها در نظر گرفتن چند نکته اهمیت اساسی دارد، نخستین مورد، توجه به توانایی و تخصص افرادی است که برای سمتهای گوناگون انتخاب میشوند.
آشنایی افراد با استان و شرایط اداره و محل فعالیتی که بنا است در آن آغاز به کار کنند هم دارای اهمیت است، به این معنا که در کنار تخصص اگر افرادی انتخاب شوند که با فضا آشنایی داشته باشند، میتوانند کار را بهتر پیش ببرند، طرحهای بر زمین مانده را اجرایی کرده و برنامهریزیهای دقیقی داشته باشند.
در میان بخشهای گوناگون، فرهنگ و هنر از حوزههایی است که انتخاب مسئول در آن از اهمیت ویژهای برخوردار است، چرا که به صورت مستقیم و غیرمستقیم در جامعه تاثیر بالایی خواهد گذاشت.
اهمیت توانمندی مدیرکل ارشاد در حوزههای مختلف
در اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان هرمزگان در طول دوره ریاست کنونی، با ضعفها و چالشهای مختلفی مواجه بودیم، از این رو توانایی فردی که برای این جایگاه انتخاب میشود اهمیت دارد.
در ادامه به برخی حوزههای فرهنگ و هنر و تاثیر آن در وضعیت استان میپردازیم که شورای فرهنگ عمومی یکی از آنها است.
این شورا، در مرکز هر استان با هدف شناخت و اطلاع از وضع فرهنگ عمومی، اصلاح و ارتقای آن و نظارت و پیگیری مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی شکل میگیرد و مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی، دبیری آن را به عهده دارد.
درحال حاضر، شورای فرهنگ عمومی نقش قابل توجهی در استانها دارد و میتواند بر سبک زندگی مردم تاثیرگذار باشد، از این رو انتخاب فرد توانمند برای دبیری آن هم اهمیت دارد.
در هرمزگان هنرمندان زیادی در عرصههای مختلف فعال هستند و در جشنوارهها و مستبقات مختلف ملی و فراملی شاهد درخشش آنها هستیم، با وجود اینکه هر بخش هنری انجمنهای مختص به خود را دارد که امور مربوط به آن را پیگیری میکند، اما اداره کل ارشاد در توسعه و حمایت و همچنین برنامهریزی برای آنها تاثیرگذار خواهد بود.
در هر دورهای که اداره کل ارشاد در توجه به هنر و رسانه جدی باشد، پویایی انجمنها را هم شاهد خواهیم بود.
علاوه بر هنرمندان، هرمزگان با دارا بودن ۱۳ شهرستان، ظرفیتهای مختلف فرهنگی و هنری بومی را دارا است که برخی از آنها قدمت دیرینهای دارند، توسعه و احیای آنها برای حفظ هویت مردم استان اهمیت دارد و این نیازمند مدیرکلی است که توانمند و در پیگیری امور جدی باشد.
در دورهای که جامعه تحت تاثیر فضای مجازی قرار گرفته و فرهنگ و هویت بومی در حال تهدید است، اگر با برنامه ریزی و توانمندی برای توسعه فرهنگ و هنر اقدام نشود، ممکن است اثرات منفی آن را در طول زمان شاهد باشیم که شاید خسارت برخی از آنها جبران ناپذیر و غیرقابل بازگشت باشد.
رسانهها هم یکی از بخشهایی هستند که در جامعه از تاثیرگذاری بالایی برخوردارند، خانه مطبوعات استان در قالب صنفی برای این بخش تلاش میکند، اما ساماندهی اصلی آن به عهده اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی است.
باتوجه به نقش رسانهها در سطح جامعه، لازم است اداره کل به طور جدی و با توانمندی به این بخش توجه داشته باشد.
بررسی گزینههای پیشنهادی برای اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی هرمزگان
درحال حاضر، چند گزینه برای جایگاه مدیرکلی فرهنگ و ارشاد اسلامی استان مطرح است که فرخنده جلالی یکی از آنها به شمار میرود.
جلالی، کارشناسی رسانه و مطبوعات اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی را در کارنامه کاری خود دارد، معاون روابطعمومی و امور بینالملل استانداری هرمزگان و مدیرکل روابطعمومی و امور بینالملل استانداری هرمزگان در دولت سیزدهم هم از دیگر سوابق کاری او است که میتواند در ارتباطگیری با نهادهای مختلف تاثیرگذار باشد.
حسین کریمی هم گزینه دیگری است که با دارا بودن جایگاه ریاست انجمن هنرهای نمایشی استان هرمزگان با فضای فرهنگ و هنر بیگانه نیست اما صرف ریاست یک انجمن هنری تواناییهای یک فرد برای مدیرکلی را کامل نمیکند.
انوشیروان پیشدار، یکی دیگر از گزینههای مطرح شده است، او هم معاون هنری و سینمایی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان هرمزگان در دولت سیزدهم و همچنین رئیس حوزه هنری استان بوده است.
شاید این گزینههای مطرح شده در حال حاضر در جایگاه خود عملکرد مطلوبی داشته باشند، اما باتوجه به حساسیت جایگاه فرهنگ و هنر، لازم است انتخاب مدیرکل با دقت بیشتری صورت گیرد.
نکته پایانی اینکه، باتوجه به جایگاه حیاتی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی در بخشهای مختلف استان، فردی که برای تصدی این جایگاه انتخاب میشود باید فارغ از نگرش سیاسی و در اولویت قرار دادن مصلحت مردم استان انتخاب و معرفی شود.