به گزارش بشری، منوچهرکمالی با اشاره به اجرای برنامههای کاهش مرگ و میر نوزادان در کشور و افزایش بقای نوزادان نارس و کم وزن گفت: مراقبت به موقع از چشم نوزادان نارس برای پیشگیری و درمان رتینوپاتی نارسی از اهمیت ویژهای برخوردار است.
وی ادامه داد: تمام نوزادانی که قبل از ۳۴ هفتگی سن حاملگی یا با وزن تولد کمتر از ۲ هزار گرم متولد میشوند، باید مورد معاینات غربالگری قرار گیرند.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان عنوان کرد: بیماری رتینوپاتی نارسی (ROP) یکی از عوامل اصلی و البته قابل پیشگیری نابینایی دائمی نوزادان نارس است، سهل انگاری والدین در مراجعه به موقع به چشم پزشک و تاخیر در ارجاع این نوزادان برای معاینات چشمی، کاهش دید شدید و نابینایی آنان را به دنبال دارد.
وی افزود: رتینوپاتی نوزادان نارس به بیماری عروق شبکیه در نوزادان نارس اطلاق میشود که میتواند، طیف وسیعی از اختلالات بینایی را از نقایص جزیی قابل اصلاح تا جدا شدن شبکیه و کوری در برگیرد.
این مسئول اظهار کرد: اقدامات درمانی در مراحل اولیه بیماری اثر بخشتر بوده و برعکس در مراحل انتهایی بیماری، درمان بسیار مشکل و در اغلب موارد غیرممکن است و هزینههای آن هم چندین برابر است.
انجام ۶۷۱ مورد غربالگری در سال گذشته
وی بیان کرد: برنامه غربالگری و درمان رتینوپاتی نوزادان نارس از سال ۱۳۹۷ در دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان و مرکز آموزشی و درمانی کودکان، انجام و از سال ۱۳۹۸ در تمام بیمارستانهای دارای بخش مراقبت ویژه نوزادان انجام میشود.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان ادامه داد: در سال گذشته برای رتینوپاتی نوزادان نارس، بیش از ۶۷۱ مورد معاینه غربالگری در بیمارستانهای استان انجام شده است.
کمالی با بیان اینکه اساتید گروه چشم پزشکی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان، با معاینه مستقیم چشم نوزادان و نسبت به ثبت نتایج در سامانه MIS اقدام میکنند، اضافه کرد: با اجرای این طرح، ارجاع نوزادان از استان به سایر استانهای همجوار کاهش یافته و این مهم تاثیر بسزایی در کاهش ارجاعات غیرضرور داشته است.