• امروز : چهارشنبه - ۱۷ بهمن - ۱۴۰۳
کل اخبار : 3212اخبار امروز : 0
1
نماینده ولی فقیه در هرمزگان؛

شبکه‌سازی علمی امام سجاد (ع)، پایه‌گذار نهضت علمی امام باقر (ع) بود

  • کد خبر : 11977
  • 16 بهمن 1403 - 17:51
شبکه‌سازی علمی امام سجاد (ع)، پایه‌گذار نهضت علمی امام باقر (ع) بود
نماینده ولی فقیه در استان هرمزگان گفت: با وجود محدودیت‌ها، امام سجاد (ع) شبکه‌ای علمی و فرهنگی را بنیان نهاد که زمینه‌ساز نهضت علمی امام باقر (ع) و امام صادق (ع) شد.

به گزارش بشری، آیت‌الله محمد عبادی‌زاده، در کنگره بین‌المللی امام سجاد (ع) که با حضور اندیشمندان، علما و پژوهشگران بین‌المللی برگزار شد، به بررسی جلوه‌های هم‌زمان مظلومیت و اقتدار در سیره امام سجاد (ع) پرداخت.

وی همچنین با اشاره به سخت‌ترین دوران زندگی سیدالساجدین، پس از واقعه عاشورا، به مظلومیت اهل‌بیت (ع) در دوران اسارت پرداخت.

نماینده ولی فقیه در استان هرمزگان با اشاره به نمونه‌هایی از اقتدار امام سجاد (ع)، ماجرای حضور امام در مجلس عبیدالله بن زیاد را تشریح کرد و گفت: جایی که ابن زیاد با غرور نام امام را پرسید و امام با صلابت پاسخ داد: «من علی بن الحسین هستم.» ابن زیاد که تصور می‌کرد تمامی پسران امام حسین (ع) در کربلا شهید شده‌اند، گفت: «مگر خدا علی بن الحسین را نکشت؟» اما امام با قاطعیت تصحیح کرد: «برادری داشتم به نام علی، که مردان تو او را کشتند.» این پاسخ نشان‌دهنده مقاومت امام در برابر تحریف تاریخ بود.

وی همچنین به رویکرد آموزشی امام سجاد (ع) پرداخت و افزود: دشمنان تلاش کردند تا امام را از فعالیت‌های علمی بازدارند و کرسی تدریس او را تعطیل کنند، اما امام با رویکردی نوین، از طریق «منطق دعا» و آثار ماندگاری چون صحیفه سجادیه، به تعلیم و تربیت جامعه پرداخت.

امام جمعه بندرعباس ادامه داد: دعاهای امام سجاد (ع)، علاوه بر بیان معارف الهی، حاوی آموزه‌های عمیق تربیتی، اجتماعی و سیاسی بودند که راهنمایی برای مسلمانان محسوب می‌شوند.

عبادی‌زاده در ادام با اشاره به فشارهای اقتصادی و مصادره اموال امام حسین (ع) و امام سجاد (ع) تصریح کرد: دستگاه خلافت با هدف تضعیف نفوذ اهل‌بیت (ع)، شیعیان را از حقوق بیت‌المال محروم کرد، اما امام سجاد (ع) در این شرایط سخت، رسیدگی به نیازمندان را متوقف نکرد و در اوج فشارهای اقتصادی، جایگاه خود را به‌عنوان رهبر معنوی جامعه حفظ نمود.

وی مناظره امام با عبدالملک بن مروان را یکی دیگر از جلوه‌های اقتدار امام سجاد (ع) دانست و تشریح کرد: خلیفه اموی تلاش داشت تا امام را مجبور به بیعت کند، اما امام با استناد به آیات قرآن، مشروعیت حکومت ظالمان را زیر سوال برد و تأکید کرد که امامت یک مقام الهی است که تنها خداوند اختیار آن را دارد.

عبادی زاده ادامه داد: در مکاتبه‌ای دیگر، عبدالملک بن مروان امام را تهدید کرد که اگر از گردهمایی یارانش دست برندارد، او را تحت فشار قرار خواهد داد. اما امام در پاسخی قاطع نوشت: «مردم به گرد حق جمع می‌شوند، نه اینکه من آن‌ها را گرد خود بیاورم.» این پاسخ نشان از عمق نفوذ معنوی و اجتماعی امام داشت.

نماینده ولی فقیه در استان هرمزگان گفت: امام سجاد علیه السلام همچنین به تربیت شاگردانی همچون زید بن علی، محمد بن مسلم، ابوحمزه ثمالی، سعید بن جبیر، یونس بن عبدالرحمن و فضل بن یسار پرداخت که بعدها پایه‌گذاران دانش و فقه شیعی شدند.

عبادی‌زاده در پایان سخنان خود تأکید کرد که امام سجاد (ع) توانست از مظلومیت به‌عنوان سلاحی برای پیشبرد اهداف الهی استفاده کند. ایشان در سخت‌ترین شرایط، اقتدار معنوی، علمی و اجتماعی خود را حفظ کرد و مسیر هدایت را برای آیندگان روشن ساخت.

لینک کوتاه : http://boshrakhabar.ir/?p=11977

نوشته های مشابه

16بهمن
صدور هشدار نارنجی و زرد دریایی و هواشناسی در هرمزگان
مدیرکل مدیریت بحران استانداری خبر داد؛

صدور هشدار نارنجی و زرد دریایی و هواشناسی در هرمزگان

16بهمن
۱۲ پروژه توسعه‌ای در بخش فین به بهره‌برداری رسید
معاون سیاسی فرماندار بندرعباس؛

۱۲ پروژه توسعه‌ای در بخش فین به بهره‌برداری رسید

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.