به گزارش بشری، شهنام عرشی با اشاره به وضعیت بیماری تب دنگی در کشور گفت: یکی از مواردی که باید مورد توجه قرار بگیرد، شناسایی بیمار در یک منطقه و استان به معنای وجود بیماری و یا پشه در آن شهر نیست و ممکن است بیمار در نقطه دیگری مبتلا شده باشد.
وی ادامه داد: برهمین اساس موارد شناسایی شده در شهرهای تهران، مشهد، قم و قزوین به این معنی نیست که بیمار در همان استان مبتلا شده و تاکنون در این شهرها پشه آلوده و یا غیرآلوده صید نشده است.
رئیس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت با اشاره به انتقال بیماری در بندر لنگه عنوان کرد: تاکنون محدودیتی برای سفرها تعیین نشده و مردم میتوانند به نقاط مختلف سفر کنند.
وی تاکید کرد: اطلاعات مناطق آلوده هم پس از شناسایی در اختیار افراد قرار خواهد گرفت و اطلاعات ثبت شده در مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت دو بار در هفته بروزرسانی میشود و آمارها در اختیار سازمانهای جهانی مرتبط قرار میگیرد.
این مسئول اظهار کرد: تاکنون ۱۵۱ مورد ابتلا به تب دنگی شناسایی شده و یک بیمار که بیش از ۸۰ سال سن داشته، براثر این بیماری جان خود را از دست داده و خبر فوت یک پزشک طرحی در قوچان درپی این بیماری صحت ندارد و علت فوت او بیماری دیگری بود.
وی با اشاره به اینکه در حال حاضر پشه آئدس در ۱۲۰ کشور دنیا مشاهده شده، گفت: باتوجه به فصل گرما و تاثیرگذاری آن در افزایش پشهها به افراد توصیه میشود تا حد ممکن در ساعتهای صبح و غروب در مکانهایی که پشه در آن مشاهده شده از منزل خارج نشوند و هنگام خروح از منزل از لباس آستین بلند استفاده کنند.
عرشی ادامه داد: بهسازی محیط، افزایش سواد سلامت و آموزش مردمی بهترین راهها برای پیشگیری از همهگیری آئدس است و مراجعه به مراکز بهداشتی درصورت گزش همراه با علامت تب و بدن درد ضرورت دارد.