به گزارش بشری، محمدعقیل عامری سیاهویی عنوان کرد: در راستای تامین فناوریهای مورد نیاز در زمینه تامین قطعات داغ نیروگاه و با هدف دستیابی به راهکار مناسب جهت ایجاد دانش فنی ساخت داخل و ایجاد شیوه مطمئن جهت تامین لولههای واتروال بویلر مورد نیاز بویلرهای این واحد نیروگاهی یک پروژه در دستور کار قرار گرفت.
وی افزود: لولههای بویلر (شامل لولههای واتروال، سوپرهیتر، ریهیتر و اکونومایزر) از جمله مهمترین قطعات مورد استفاده در نیروگاههای بخاری هستند که این لولهها در هنگام بهرهبرداری به جهت شرایط حاد کاری، تحت تنش و حرارت، در معرض آسیبهای مختلف متالورژیکی همچون خزش، خوردگی و … قرار دارند.
مدیرعامل نیروگاه بندرعباس خاطرنشان کرد: یکی از دلایل اصلی خروج بویلر از مدار و به تبع آن خروج واحد از شبکه که هزینههای مستقیم و غیرمستقیم زیادی را به دنبال دارد، تخریب لولههای بویلر است و این امر علاوه بر تحمیل هزینههای قابل توجه به نیروگاه، باعث کاهش قابلیت دسترسی و اطمینان نیروگاه و همچنین سبب تحمیل خسارت عدم تولید برق میشود؛ از این رو جایگزینی لولههای بویلر امری اجتناب ناپذیر است.
وی اضافه کرد: واحد یک بخار این نیروگاه بهدلیل ضعف در لولههای واتروال بویلر، در محدوده کف کوره، گوشه مشعلها و طبقه ششم سمت اکونومایزر، از مدار خارج میشد، که این موضوع علاوه بر کاهش تولید، موجب صرف هزینه تعمیراتی و افزایش ساعت کارکرد نیروی انسانی شده بود.
مدیرعامل نیروگاه بندرعباس افزود: باتوجه به بررسی و تستهای انجام شده تعداد تقریبی ۶۰۰ لوله معیوب واتروال به صورت موضعی شناسایی و در حال تعویض است که تاکنون این پروژه پیشرفت ۷۵ درصدی داشته است.
هدف از تعمیرات نیمه اساسی این واحد، رفع موانع تولید برای بالا بردن راندمان و افزایش تولید و آمادگی برای پیک تابستان سال آینده است، که طبق برنامه زمانبندی مدتزمان انجام این عملیات ۶۰ روز است که پس از بهمدار آمدن این واحد، ۲۵۰ مگاواتساعت انرژی به شبکه سراسری افزوده خواهد شد.