به گزارش بشری، محمدعقیل عامری سیاهویی گفت: باتوجه به تامین ۳۳ درصدی برق استان هرمزگان توسط نیروگاه بندرعباس این واحد نیروگاهی، از ابتدای انقلاب اسلامی تاکنون توانسته بیش از ۲۳۰ میلیون مگاوات ساعت برق تولید کند.
وی ادامه داد: نیروگاه بندرعباس در سالهای مختلف رکورد تولید سالیانه را شکسته است، که میتوان به تولید ۱۰۵۰ مگاوات در ساعت و متوسط روزانه ۲۵ هزار و ۲۰۰ مگاوات در پیک تابستان ۱۴۰۲ اشاره کرد.
مدیرعامل نیروگاه بندرعباس افزود: نیروگاه بندرعباس بهعنوان یکی از نیروگاههای مهم جنوب شرق کشور و قطب مهم ساخت داخل قطعات نیروگاهی، در طول سالهای پس از پیروزی انقلاب اسلامی همواره در برهههای مختلف تاریخی به طور مستمر و پایدار در خدمت صنعت برق کشور بوده است.
عامری سیاهویی عنوان کرد: این نیروگاه از ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی تاکنون طراحی، ساخت و بازسازی بیش از ۲۰ هزار قطعه تخصصی را انجام داده که تعدادی از این قطعات برای اولین بار در ایران با صرفه جویی ارزی ساخته شد و با قطعه مشابه خارجی نیز برابری کرد.
وی تصریح کرد: طراحی و ساخت پرههای ثابت و متحرک چرخ کورتیس توربین، باندلهای اکونومایزر، لولههای کندانسور، لولههای واتروال، دیسشارژ کیسینگ پمپ آب خنککن، قطعات کمپرسورهای فشارقوی و سیستم هیدروژن سازی، داکت کراس آور هوای گرم، پوسته و یاتاقان جی آر فن، اینترکولر کمپرسور هوای توربین بخار، قطعات توربینهای بخار و گازی، اکسترکشن پمپ و سی دبلیوپمپ، قطعات پمپ آب گردشی بویلر، گیربکس بوسترپمپ فیدواترپمپ و…. در این مدت انجام شده است.
عامری سیاهویی خاطرنشان کرد: باتلاش متخصصان این نیروگاه توانستیم در زمینه ساخت داخل به صرفه جویی ارزی ۱۰۰ درصدی در برخی از قطعات برسیم.
مدیرعامل نیروگاه بندرعباس بیان کرد: در سالهای اخیر و به مدد تخصص پرسنل خدوم، برای اولین بار توانستیم به دستاوردهای مهمی دست یابیم که بالانس توربین واحدهای بخار و گازی و فن گردش هوای احتراق بویلر، قلیاشویی لولههای اکونومایزر، نوسازی سیستم کنترل مدیریت مشعلهای بویلر، ساخت مبدلهای حرارتی سیستم خنک کن پمپهای تغذیه بویلر، از جمله این دستاوردهاست.
توجه به حفظ منابع آبی و الزامات زیست محیطی
عامری سیاهویی حفظ منابع آبی و الزامات زیست محیطی در راستای تحقق اهداف استراتژیک افزایش میزان سرانه فضای سبز در نیروگاه بندرعباس را یکی از نیازهای اساسی این مجموعه عنوان کرد و افزود: در راستای تحقق اهداف استراتژیک و پاسخگویی به بخشی از مسئولیت اجتماعی و تامین ملاحظاتی نظیر حفظ منابع آبی و الزامات زیستمحیطی، آب تصفیه شده تولیدی و پساب فاضلاب نیروگاه را با صرف هزینه بالا، پس از تصفیه، مورد استفاده صنعتی و آبیاری فضای سبز قرار داده تا با افزایش میزان سرانه فضای سبز و نگهداری از آن، به حفظ محیط زیست کمک کند.
وی افزود: ضمن اینکه فضای سبز و محیط زیست از مباحث مهم در پایداری حیات طبیعی و انسانی و ایجاد فضاهای زیبا و دلنشین، همچنین ایجاد آرامش روانی از دیگر فواید فضای سبز در نیروگاه بندرعباس به شمار میرود.
تاسیس مرکز آموزش جوارکارگاهی
مدیرعامل نیروگاه بندرعباس خاطرنشان کرد: بنا به مسئولیت اجتماعی که این نیروگاه در رابطه با رشد، ارتقاء و تربیت نیروهای انسانی به ویژه نیروهای بومی هرمزگان داشته، همواره پذیرای دانشجویان، دانشآموزان در ردههای مختلف، تا سطح دکترا برای گذراندن پایان نامهها، آزمایشها و کارهای عملی آنها بوده است.
وی افزود: در این راستا اقدام به تاسیس مرکز آموزش جوارکارگاهی کرده است و در هرمرحله آمادگی پذیرش ۴۰ تا ۵۰ نفر هنرجو را دارد که این هنرجویان میتوانند در کارگاهها و آزمایشگاهها، دورهها را گذرانده و این امر بستر مناسبی است تا استعدادهای آموزشی شناسایی و جذب محیط کار شوند.
این مسئول خاطرنشان کرد: نیروگاه بندرعباس با ۶ واحد تولیدی و با مجموع ظرفیت ۱۳۲۰ مگاوات ساعت یکی از بزرگترین نیروگاه جنوب شرق کشور است و ضمن تولید پایدار انرژی حیاتی برق و پشتیبانی از شبکه سراسری، بخشی از قطعات مورد نیاز خود را با تکیه بر دانش، تجربه و تخصص کارکنان خود طراحی و مورد ساخت و بازسازی قرار داده و نقش مهمی در تامین برق کشور و صنایع بزرگ استان هرمزگان دارد.