به گزارش بشری، براساس شواهد، گروهی از گردشگران در لحظه سال تحویل ۱۴۰۴ به رقص و پایکوبی پرداخته و حرمت ماه رمضان و روز ضربت خوردن حضرت علی علیهالسلام را نادیده گرفتند.
این موضوع را میتوان یکی از مصادیق بحران فرهنگی در قشم برشمرد که این موضوع باتوجه به قرار گرفتن در ماه رمضان و شبهای قدر اهمیت دوچندان مییابد و ضرورت نظارت بیشتر در ایام تعطیلات و حفظ حرمت مناسبتهای مذهبی را در بزرگترین جزیره ایرانی نشان میدهد.
سوال مهمی که مطرح میشود این است که “چرا دستگاههای نظارتی در ایام حساس غافل شدهاند؟” تقویت نظارتها در ایام ماه رمضان؛ یک ضرورت برای حفظ احترام به فرهنگ بومی قشم است.
تاثیری که از آن غفلت شده است
این حرمت شکنیها و بحرانهای فرهنگی در حالی رخ میدهد که مدیرعامل منطقه آزاد قشم میتواند به ارتقای برنامههای فرهنگی در جزیره و ترویج فرهنگ ایرانی-اسلامی در سطح ملی تاثیرگذار باشد، البته این امر نیازمند برنامهریزی و توجه است که در ظاهر و باتوجه به شواهد به نظر میرسد از آن غفلت شده و یا آنطور که باید مورد توجه قرار نگرفته است.
پیغامی، با استفاده از ظرفیتهای موجود در سازمان منطقه آزاد، میتواند برای برگزاری جشنوارهها، همایشها، و برنامههای آموزشی ویژه، از بودجههای فرهنگی حمایت کند.
این اقدامات نهتنها باعث توسعه فرهنگی در قشم میشود بلکه به ترویج فرهنگ ایرانی-اسلامی در سطح ملی نیز کمک خواهد کرد.
در مجموع عملکرد پیغامی در شورای عالی انقلاب فرهنگی میتواند بهطور چشمگیری بر تخصیص منابع و ارتقای برنامههای فرهنگی استان هرمزگان تاثیرگذار باشد، این امر میتواند فرصتهای جدیدی برای توسعه فرهنگی، تقویت هویت دینی و اجتماعی، و بهبود شرایط فرهنگی در قشم و هرمزگان فراهم کند.