به گزارش خبرنگار بشری، هشت سال دفاع مقدس یادآور ایثار، فداکاری، اتحاد، خلاقیت، ایمان و باور است؛ چیزی از آغاز انقلاب اسلامی نگذشته بود که ایران با یک جنگ تمام عیار روبه رو شد.
در ظاهر صدام حسین و عراق مقابل ایران بودند اما در عمل کشورهای زیادی در دنیا دست در دست هم داده بودند تا کشور تازه انقلاب کرده ایران اسلامی را از پای درآورند، چرا که منافعشان با استقلال ایران از بین رفته بود.
“دفاع مقدس” عنوانی است که از ابعاد مختلف برای این هشت سال صدق میکند، ایران از تمامیت ارضی خود دفاع کرد و مقدس بودنش هم به باورها و ارزشهای دینی استوار بود.
علی نجاریپور، دوران راهنمایی و دبیرستان را تمام نکرده بود که مانند صدها نوجوان و جوانی که دفاع از وطن را به آرامش در خانه ترجیح دادند، با رضایت خانواده عازم جبههها شد و از آنجایی که برادرش هم در جبهه بود، با مخالفت خانواده روبهرو نشد.
ایمان به هدف و عشق به وطن عامل پیروزی در دفاع مقدس
به گفته این ایثارگر دفاع مقدس، ایمان به هدف و وطنپرستی دو عامل مهمی بود که به پیروزی منجر شد، همه بر این باور بودند که باید از کشور دفاع کرده و اجازه ندهند دشمن به کشور تجاوز کند.
آنطور که او از فضای جبهه روایت میکند، سربازان همیشه جانفشانی میکردند و حتی اگر مجروح میشدند با مداوای اولیه و بدون بهبودی کامل به جبهه بازمیگشتند.
یکی از خاطرات او برای خرداد ۶۷ است، زمانی که شلمچه در محاصره کامل بود و مهمات و آرپیجی کم آمده بود، برای اینکه منتظر بمانند تا آرپیجی برسد فرصتی نبود، برای همین با پرتاپ کردن نارنجک روی برجک تانکها سعی کردند جلوی پیشروی دشمن را بگیرند.
آزادی پزشکان از انفرادی با حمایت اسرا
نجاریپور بعد از حضور در جبهه، دو سال به اسارت دشمن درآمد؛ آنطور که او عنوان میکند، استقامت اسرا مثال زدنی بود، تا جایی که دشمنان از آن ترس داشتند.
یکی از خاطرات او حمایت از سه پزشکی است که به خاطر گفتن شرایط آسایشگاه به بازرسان، انفرادی نصیبشان شده بود.
او در این باره میگوید: برای آزادی آنها از انفرادی بعد از پایان هواخوری دست به شورش زده و از رفتن به سلولها خودداری کردیم، برای همین به فرمانده اردوگاه بیسیم زدند، او معمولا با هفت نفر اسکورت میآمد، آن روز هم با لحن تند و توهینآمیز صحبت کرد که با اعتراض ما مواجه شد.
این آزاده دفاع مقدس ادامه میدهد: یکی از اهوازیها که عربی بلد بود برای ترجمه صحبتها جلو رفت و گفت ما خواستار آزادی پزشکان از انفرادی هستیم، اما فرمانده اعلام کرد، کاری که آنان مرتکب شدهاند خلاف بوده و باید سی روز در بازداشت باشند که ما نپذیرفته و سروصدا کردیم.
او اضافه کرد: فرمانده با شنیدن سرو صدای ما در انفرادی انفرادی پزشکان را ۲۰ روز اعلام کرد، ما راضی نشدیم که گفت، ۱۰ روز، باز هم راضی نشدیم و این روند ادامه پیدا کرد تا او مجبور شد آنها را آزاد کند، یک روز همین فرمانده بین نگهبانان قسم خورده بود که اگر فقط یک گردان نیرو مانند ایرانیها داشت میتوانست اسرائیل را نابود کند.
ترس عراقیها از اسرا
به گفته نجاریپور، روی دیوارها نوشته بودند شما میهمان ما هستید و از شما پذیرایی میکنیم؛ زمانی که آتشبس اعلام شد و داشتیم آزاد میشدیم، گفتیم این چه میهمانی است که با شکنجه از آنها پذیرایی کردید، پاسخ آنها جالب بود، گفتند اگر این کار را نمیکردیم شما از دیوارها فرار میکردید، درواقع آنها از ما ترس داشتند.
او در ادامه با یک خاطره دیگر، درباره ترس بعثیها از اسرا اینطور گفت: تازه اسیر شده بودیم که هر شش نفر از ما را با پای بسته و سه سرباز مسلح در یک ماشین داخل شهر میچرخاندند، آنها اسرا را مانند شیری در قفس میدیدند و میترسیدند و برای همین تا این حد سخت میگرفتند.
کم سن و سالها؛ امید رزمندگان و دلهرهای برای دشمنان
نجاریپور که هنگام اعزام به جبهه دانشآموز بود و حتی بخشی از امتحانهایش را هم در منطقه گذرانده بود، درباره تاثیر حضور کم سن و سالها در جبهه گفت: عراقیها وقتی میدیدند خیلیها با سن کم برای دفاع آمدهاند، روحیه خود را از دست میدادند، در مقابل رزمندگانی که سن بیشتری داشتند روحیه گرفته و سر ذوق میآمدند.
او ادامه داد: فضا بهگونهای بود که انگار سن و سال مطرح نبود و یک نوع بلوغ فکری را شاهد بودیم، وقتی به بعضی وصیت نامه شهدای نوجوان نگاه کنیم انگار یک عالم دینی آن را نوشته است.
ضعف در انتقال فرهنگ دفاع مقدس
نجاریپور با بیان اینکه در انتقال فرهنگ دفاع مقدس ضعف داریم، گفت: امروز در شرایطی قرار داریم که افراد مختلف از سنین کم در فضای مجازی گشت میزنند و تحت تاثیر آن قرار دارند، ما هم برای موفق شدن باید از همین فضا استفاده کنیم اما در این حوزه ضعف داریم.
او تاکید کرد: درسهایی مانند آمادگی دفاعی یکی از فرصتهایی است که میتوان از آن برای انتقال فرهنگ دفاع مقدس بهره برد، قبلا از افراد توانمند که در جبهه حضور داشتند استفاده میشد، اما امروز در این حوزه هم ضعف داریم و نگاهها تخصصی نیست.