به گزارش بشری، یکصدمین نشست شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی که شامگاه شنبه /۲۰ بهمن ۱۴۰۳/ برگزار شد.
محمد آشوری تازیانی در این نشست گفت: باید به جای نگاه سادهانگارانه، به تحلیل عمیقتری از مشکلات آب بپردازیم چرا که بحران آب به یک ابرچالش تبدیل شده و اگر نتوانیم این موضوع را حل کنیم زیرساخت توسعه و آینده تمدنی ما با تهدید جدی مواجه خواهد شد.
وی با اشاره به ساختارها و رفتارهای غیراستاندارد در حکمرانی آب، افزود: در مواجهه با این ابرچالش با هدف افزایش بهرهوری و مدیریت منابع آبی، با نگاه علمی و پژوهشی در طرح و برنامهای جامع مسیر حرکت در ابعاد مختلف مشخص و نقش بخش دولتی و خصوصی تعریف شود.
استاندار هرمزگان با مرور طرحهایی که مجلس شورای اسلامی با هدف صیانت از منابع آبی تصویب کرده، گفت: متأسفانه در نحوه استفاده از منابع آبی هیچ زمانی توان اکولوژیک مناطق در نظر گرفته نشده است.
وی افزود: از بین رفتن توازن بین عرضه و تقاضا در بخشهای کشاورزی، دامپروری، آبزیپروی، صنایع و تولیدی، هم باعث هدررفت منابع آبی شده هم پایداری درآمد بسیاری از کشاورزان را دچار مشکل کرده است.
کشت فرامنطقهای فرصتی برای تامین امنیت غذایی
نماینده عالی دولت در استان هرمزگان، کشت فراسرزمینی را یکی از فرصتهای پیشرو جهت تامین امنیت غذایی کشور دانست و گفت: برای منطقهای که در معرض خشکسالیست باید از ظرفیتهای خارج کشور استفاده کرد.
وی ادامه داد: در مطالعات آمایش سرزمین، حوزههای آبریز استان مشخص و شرق هرمزگان بهعنوان یکی از حوزههای پر آب معرفی شده از این رو راهبرد ما در سدسازی باید به سمت شرق استان معطوف شود و بخش بزرگی از کشاورزی استان نیز در شرق هرمزگان توسعه پیدا کند.
آشوری تازیانی همچنین تاکید کرد: در برداشت از منابع آبی حتما باید به توان اکولوژیک و چرخه حیات منطقه توجه شود و با تدوین یک برنامه جامع از تجمیع پیشنهادات همه صاحب نظران به سمت مدیریت صحیح در این حوزه حرکت کرد.
وی خاطرنشان کرد: تغییر الگو در هر بخشی نیازمند آموزش و اقناع سازی است، جامعه کشاورزان کشور اگر در اجرای قوانین و سازوکارهای دولتی متقاعد نشوند، نتیجه عدم همراهی خواهد بود از این رو باید جامعه کشاورزان را نیز در راستای نگاه صیانتی و سرمایهای به منابع آب همراه کنیم.