به گزارش بشری، امیرعلی داود با اشاره به اقدامات انجام شده در ۱۸ ماه گذشته در منطقه آزاد قشم گفت: در این مدت برنامهریزی و اقدامات جهشی زیادی برای توسعه صادرات در منطقه آزاد قشم انجام شد که موجب رشد در تمام شاخصهای صادراتی، وارداتی و درآمدی این منطقه شده است.
وی افزود: از ابتدای سال ۱۴۰۲ تا شهریور ۱۴۰۳، جمع کل درآمد گمرک سازمان به رقم یکهزار و ۶۵۶ میلیارد تومان رسیده است.
مدیر گمرک منطقه آزاد قشم ادامه داد: همچنین مقایسه این رقم با بازه زمانی سال ۱۳۹۹ تا شهریور ۱۴۰۰ نشان رشد چشمگیر ۹۷۸ درصدی دارد.
این مسئول عنوان کرد: همچنین تراز تجاری گمرک در ۱۸ ماه گذشته بیش از ۲۵۹ میلیون دلار بوده است که در مقایسه با مدت ۱۸ ماهه پیش از آن، با رشد ۸۰۵ درصدی همراه است.
وی ادامه داد: تراز تجاری در بازه زمانی ۱۸ ماهه از مهر ۱۴۰۰ تا پایان سال ۱۴۰۱، به رقم ۳۶ میلیون دلار رسیده در حالی که این عدد در بازه زمانی از ابتدای سال ۱۳۹۹ تا مهر ۱۴۰۰ برابر با منفی ۲۵۳ میلیون دلار بوده است.
داود خاطرنشان ساخت: همچنین در این مدت صادرات از محل تولید به خارج و داخل کشور با رقم ۴۸۶ میلیون دلار ۱۳۳ درصد نسبت ۱۸ ماه از ابتدای مهر ۱۴۰۰ تا پایان ۱۴۰۱، رشد داشته است.
رشد ۳۷۰ درصدی صادرات قطعی منطقه آزاد قشم
وی ادامه داد: میزان صادرات قطعی در سال جاری به مبلغی در حدود ۶۶۰ میلیون دلار است که در مقایسه با مدت مشابه سال قبل به میزان ۵۲۹ میلیون دلار، رشد ۲۵ درصدی داشته است و این رقم نسبت به بازه زمانی ابتدای سال ۱۳۹۹ تا مهر ۱۴۰۰ رشد ۳۷۰ درصدی را نشان میدهد.
مدیر گمرک سازمان منطقه آزاد قشم بیان کرد: همچنین میزان صادرات مجدد در سال جاری به مبلغ ۱۱۷ میلیون دلار است که در مقایسه با مدت مشابه سال قبل به میزان ۴۶ میلیون دلار، رشد ۱۵۴ درصدی داشته و نسبت به بازه زمانی ابتدای سال ۱۳۹۹ تا شهریور ۱۴۰۰ با رشد چشمگیر ۸۹۵ درصدی همراه بوده است.
داود در تشریح سایر دستاوردهای گمرک سازمان اظهار کرد: اجرایی کردن سامانه تجارت فرامرزی (EPL)، به روزرسانی سامانه بازرگانی گمرک سازمان و تسهیل ورود موقت انواع خودروها اعم از سواری و ماشین آلات راه سازی از دیگر اقداماتی است که با تلاش شبانه روزی کارکنان این مدیریت محقق شد.
وی اضافه کرد: همچنین ایجاد زمینه در تسهیل ورود کانتینر در بنادر کاوه و بهمن با رشد جهشی بسیار بالای بیش از ۴.۲ برابر، توسعه واردات کانتینری کالاهای تجاری به بندر شهید کاوه، راه اندازی خط کشتیرانی کانتینری از بندر شهید رجایی به بندر شهید کاوه و راه اندازی و توسعه صادرات کالاهای تولید داخل از بندر شهید کاوه از جمله مهترین اقدامات است که برای توسعه و ارتقای بنادر قشم در ۱۸ ماه گذشته انجام شد.
این مسئول در خصوص میزان واردات از محل ۱۵ درصدی گمرک، بیان کرد: این رقم در بازه ۱۸ ماهه از ابتدای سال ۱۴۰۲ تا شهریور ۱۴۰۳ به مبلغ ۵۶۵ میلیون دلار است که در مقایسه با مدت مشابه ۱۸ ماهه پیش از آن رشدی ۲۳۸ درصدی داشته و همچنین این رقم در مقایسه با مدت مشابه ۱۸ ماهه ( ابتدای ۱۳۹۹ تا مهر ۱۴۰۰) با رشدی ۶۶۷ درصدی همراه بوده است.