به گزارش خبرنگار بشری، افتتاحیه نخستین بازارچه دایمی مشاغل خانگی بندرعباس با حضور مسئولین در مجموعه ورزشی شهدای کارگر برگزار شد.
احمد مرادی در این مراسم گفت: اشتغال یکی از دغدغههای اصلیست و این امر باید توسط نهادهای مختلف مورد توجه باشد.
وی ادامه داد: این نوع اقدامات را در نهادهای مختلف مانند کمیته امداد و بهزیستی شاهد هستیم؛ همچنین فعالین اقتصادی هم در کنار اقداماتی که برای اقتصاد کشور انجام میدهند در حوزه مسئولیت اجتماعی هم حضور دارند.
نماینده مرم هرمزگان در مجلس شورای اسلامی عنوان کرد: دولت هم برای فراهم کردن زمینه خرید کالاهای تولید شده و آموزش بازاریابی در حوزه مشاغل خانگی وظیفه دارد؛ چرا که باوجود کیفیت برتر کالاهای تولید داخل، در موارد زیادی شاهد این هستیم که تولیدات چینی در بازار ما به فروش میرسد.
برای حمایت از مشاغل خانگی به نگاه هدفمند و برنامهریزی شده نیاز داریم
فاطمه جراره هم گفت: بیشتر افراد فعال در این حوزه بانوان هستند و برای حمایت از آنها بویژه بانوان سرپرست خانوار به این نیاز داریم که در شهرستانهای مختلف زمینه عرضه و فروش محصولات مشاغل خانگی فراهم شود که امروز اولین اقدام در این حوزه کلید خورد.
نماینده مردم بندرعباس در مجلس ادامه داد: امروز بسیاری از کشورهای صنعتی به تولید و مشاغل خانگی اهمیت میدهند و لازم است ما هم در این مسیر با نگاه برنامهریزی شده قدم برداریم تا در این کارهای هدفمند شکل بگیرد بویژه در تسهیلات نیازمند این نگاه هستیم.
وی خاطرنشان کرد: باتوجه به آمارهای موجود، هرمزگان از استانهاییست که تسهیلات خوبی دریافت کرده اما به خاطر عقب ماندگیها و معضل بیکاری در استان نیاز داریم این امر بیشتر مورد توجه باشد تا بتوانیم برای کاهش کمبودها قدم برداریم.
صادرات پنج میلیون دلاری صنایع دستی هرمزگان
معاون اقتصادی استاندار هرمزگان هم در این مراسم گفت: مشاغل خانگی ارزانترین شغلیست که ایجاد میشود و بخشی از هزینههای خانوار را تعیین میکند؛ توسعه پلتفرمها و سکوهای فروش در کنار عرضه فیزیکی کالاها اهمیت دارد و در این راستا باید حلقهای را باعنوان تولیدکنندگان ایجاد کنیم.
عادل شهرزاد ادامه داد: درحال حاضر میانگین هزینه و تسهیلات پرداخت شده برای بخش مشاغل خانگی ۱۵۰ میلیون تومان است که باتوجه به نوسانات باید در این حوزه تجدید نظر داشت؛ البته صدور بیش از ۱۹ هزار مجوز و تسهیلات پرداخت شده تاکنون هم آمارهای خوبیست.
وی بیان کرد: در طول سه سال گذشته، ثبت رسمی صادرات صنایع دستی را برای اولین بار داشتیم صادرات کالاهای صنایع دستی که بخشی از مشاغل خانگیست به ۵ میلیون دلار رسید.
این مسئول خاطر نشان کرد: باید مجموعه شرایط با همکاری نهادهای مختلف به گونهای رقم بخورد که تولید برای بازار باشد تا بتوانیم تا مشاغل خانگی را بهعنوان شغل ثابت و پایدار ارائه کنیم و بخشی از تعهد دولت برای ایجاد یک میلیون شغل در سال، با مشاغل خانگی محقق میشود که نیازمند برنامهریزیست.