به گزارش بشری، سید محمد نور موسوی، مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری هرمزگان به مناسبت ۱۳ فروردین و روز طبیعت مواردی را برای حفاظت از انفال این میراث گرانبها، به خصوص جنگلها، مراتع و سواحل خلیج همیشه فارس ودریای عمان ایفا مطرح کرد.
۱ – حفاظت از پوشش گیاهی جنگلها و مراتع: از تخریب پوشش گیاهی مراتع، خودداری کنید. این گیاهان نقش حیاتی در حفظ خاک و تغذیه دام دارند.
۲ – پرهیز از آسیب به درختان و درختچهها: از شکستن شاخهها و آسیب رساندن به درختان و درختچههاخودداری کنید.
۳ – عدم روشن کردن آتش غیرضروری: از روشن کردن آتش در جنگلها ومراتع خودداری کنید و در صورت ضرورت، از خاموش شدن کامل آتش قبل از ترک محل اطمینان حاصل کنید.
۴ – جلوگیری از ایجاد حریق: از پرتاب ته سیگار، چوب کبریت و اشیاء شیشهای یا فلزی به حاشیه جاده و مراتع خودداری کنید.
۵ – رعایت بهداشت و جمعآوری زباله: زبالههای خود را به منزل یا مراکز جمعآوری زباله منتقل کنید. از رها کردن زباله در مراتع خودداری کنید، زیرا آلودگی مراتع باعث آسیب به پوشش گیاهی و حیات وحش میشود.
۶ – مدیریت پسماندهای غذایی: پسماندهای غذایی قابل تجزیه را در گودال کوچکی دفن کرده و روی آن را با خاک بپوشانید.
۷ – حفظ نظم طبیعت: به یاد داشته باشید که هدف از سفر به طبیعت، آشتی با آن و بهرهمندی از مواهب الهی است. سعی کنید کوچکترین اثری از خود در طبیعت بر جای نگذارید.
۸ – عدم رانندگی خارج از جاده: از رانندگی با وسایل نقلیه در خارج از جادههای مواصلاتی خودداری کنید، زیرا این امر باعث تخریب خاک و پوشش گیاهی مراتع میشود.
۹ – گزارش تخلفات: ماموران یگان حفاظت منابع طبیعی بصورت شبانه روزی آماده دریافت گزارش مردمی تخلفات هستند لذا هرگونه تخریب و تصرف اراضی ملی، آتشسوزی و سایر مخاطرات در حوزه منابع طبیعی را به سامانههای ۱۳۹ و ۱۵۰۴ گزارش دهید.
با رعایت این نکات ساده و با آگاهیرسانی و کمک یکدیگر، از هرگونه خسارت به جنگلها و مراتع در روز طبیعت جلوگیری و به حفظ این اکوسیستم ارزشمند کمک کنیم.