به گزارش بشری، مصطفی ده پهلوان در روز نخست همایش ملی صنعت گردشگری “همسنگار” گفت: امیدوارم روزی در جزیره قشم با توانمندی مردمان این دیار در ساخت شناورها و لنجهای عظیم، شاهد ایجاد موزه میراث دریایی باشیم.
وی ادامه داد: جزیره قشم و مردم این منطقه از کشور به واسطه ارتباط تجاری با بسیاری از کشورها به ویژه کشورهای همجوار نقش مهمی در تبادلات فرهنگی و دیپلماسی بر عهده داشته و دارند.
رئیس پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری تاکید کرد: از زبان تاریخ بهعنوان یک فرصت باید به بهترین شکل ممکن برای برقراری دیپلماسی با مردم نقاط دیگر جهان استفاده کنیم.
به گفته وی، ایران از دوران هخامنشی با ایجاد شبکههای ارتباطی قوی، مباحث گفتمان بین فرهنگها را پیگیری کرده است و در شرایط کنونی برای حفظ ارزشهای فرهنگی باید یک پایگاه قوی پژوهشی در کشور دایر شود.
این مسئول در روز دوم همایش از ظرفیتهای تاریخی جزیره بازدید کرد و در دیدار با مدیرعامل سازمان منطقه آزاد قشم، مذاکرات لازم در راستای اجرای تفاهمنامه سازمان و پژوهشگاه با هدف انجام فعالیتهای مشترک تحقیقاتی انجام شد.
در راستای این تفاهمنامه و در جلسهای با مدیرعامل سازمان، مقرر شد در گام نخست نقشه باستان شناسی جزیره قشم تهیه و در گام دوم کاوشهای باستان شناسی با هدف تعیین نقشه عرصه و حریم و همچنین کاوشهای هدفمند در محوطههای باستانی و تاریخی جزیره صورت پذیرید.
همچنین بر اساس این تفاهمنامه مقرر شد که در جزیره قشم، پایگاهی با هدف ایجاد مرکز مطالعات فرهنگی و تاریخی حوزه خلیج فارس، راهاندازی شود.