به گزارش بشری، خدیجه زمانی با اشاره به خدمات سازمان تامین اجتماعی برای بیماران مبتلا به آسم گفت: بیمه شدههای تامین اجتماعی که دارای بیماری مزمن آسم هستند یا علائم آن را دارند میتوانند با تشکیل پرونده الکترونیک در مراکز درمانی از خدمات شامل بستری، ویزیت سرپایی، دریافت ماهانه دارو بصورت استنشاقی و خوراکی استفاده کنند.
وی درباره معرفی بیماری آسم و علائم آن در بیماران یا افراد مشکوک به آن توضیح داد: آسم یک بیماری مزمن تنفسی است که باعث التهاب و تنگی مجاری تنفسی میشود.
معاون خدمات درمانی مدیریت درمان تامین اجتماعی هرمزگان ادامه داد: تنگی مجاری تنفسی میتواند به سرفه به خصوص در شب یا صبح زود، خس خس سینه، تنگی نفس، خستگی، مشکل در خواب و درد قفسه سینه منجر شود.
وی ادامه داد: آلرژنها، دود، هوای سرد، ورزش و عفونتهای تنفسی از جمله عوامل محرک در آسم هستند.
کنترل آسم با اقدامات ساده
زمانی در خصوص راههای کنترل آسم، بر استفاده منظم از داروهای تجویز شده توسط پزشک، شامل داروهای استنشاقی و خوراکی، تأکید کرد و افزود: دوری از عوامل محرک، داشتن برنامه مدیریت آسم و انجام معاینات منظم با پزشک از جمله اقدامات ضروری برای کنترل این بیماری هستند.
معاون خدمات درمانی مدیریت درمان تامین اجتماعی هرمزگان، در ادامه به ارائه توصیههایی برای پیشگیری از آسم، به خصوص در کودکان، پرداخت و گفت: به افرادی که سابقه خانوادگی آسم دارند، توصیه میشود در مورد راههای پیشگیری از ابتلای فرزندشان به این بیماری با پزشک مشورت کنند.
تاکید بر مراجعه مبتلایان به آسم برای تشکیل پرونده الکترونیک
وی، محیطی عاری از گرد و غبار، گرده و موی حیوانات، عدم سیگار کشیدن در اطراف کودکان و قرار دادن آنها در معرض هوای تازه برای نوزاد تا شش ماهگی را از جمله اقدامات موثر در پیشگیری از آسم در کودکان برشمرد.
این مسئول عنوان کرد: از سال ۱۳۹۶ تاکنون در مراکز درمانی تامین اجتماعی برای بیماران مزمن پرونده الکترونیک تشکیل میشود.
زمانی خاطرنشان کرد: از تمامی بیمه شدگان تامین اجتماعی درخواست داریم که در صورت مشاهده علائم آسم در خود یا فرزندانشان، به پزشک مراجعه کرده و با معاینات لازم تحت درمان قرار بگیرند.