به گزارش بشری، اسماعیل طاهری گفت: درحال حاضر هزینهای که کشاورزان برای استفاده از هر کیلووات ساعت انرژی برق میپردازند ۱۹.۸ تومان است، اما این گروه از مشترکان میتوانند برق تولیدی خورشیدی خود را به قیمت هر کیلووات ساعت حدود ۲ هزار و ۲۰۰ تومان، یعنی بیش از ۱۰۰ برابر به فروش برسانند.
وی یادآور شد: برای خرید انرژی برق تولیدی، قرارداد تضمینی خرید برق ۲۰ ساله با کشاورزان منعقد میشود و هر سال به میزان تورم مبلغ خرید افزایش پیدا میکند که این به معنای برخورداری از درآمد پایدار و مطمئن در کنار کار کشاورزی است.
معاون بهرهبرداری و دیسپاچینگ شرکت توزیع نیروی برق هرمزگان اضافه کرد: افزون بر این در صورتی که برق کشاورزی مشمول برنامه مدیریت مصرف بار باشد، با احداث نیروگاه خورشیدی از اجرای طرحهای مدیریت مصرف انرژی نیز معاف خواهد شد.
وی عنوان کرد: تمام کشاورزان با احداث نیروگاه خورشیدی قادر خواهند بود ضمن برخورداری از درآمد پرسود و پایدار در کنار کار کشاورزی و امکان آبیاری مزرعه و باغات در تمام ساعات شبانه روز از اجرای برنامههای مدیریت مصرف بار در ساعات اوج مصرف برق نیز معاف شوند که این امر افزایش سطح زیرکشت و تولید را به دنبال خواهد داشت.
این مسئول با بیان اینکه تولید انرژی پاک از طریق نیروگاه خورشیدی به کاهش آلودگی هوا در شهرها کمک میکند، گفت: کشاورزان برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانند به اداره برق شهرستان خود مراجعه کنند.
برنامهریزی برای ساخت ۱۲ نیروگاه ۳ مگاواتی در هرمزگان
طاهری با اشاره به اینکه در سطح کشور برنامه احداث ۵۰۰ نیروگاه ۳ مگاواتی در دست اقدام است، افزود: در استان هرمزگان نیز ۱۲ ساختگاه برای این منظور در نظر گرفته شده و با توجه به لایههای ممنوعه مثل پوشش گیاهی و مستثنیات و سایر موارد مقرر شده، اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری و اداره کل حفاظت محیط زیست استان در نشست های کارشناسی پاسخ نهایی را در این زمینه ارائه کنند.
معاون برق هرمزگان با بیان اینکه اراضی مورد نظر برای احداث ۱۲ ساختگاه نیروگاه خورشیدی در استان باید در اختیار شرکت توزیع برق قرار گیرد، افزود: دستورالعمل و شیوهنامه اجرای نیروگاههای ۳ مگاواتی توسط ساتبا تحویل شرکت توزیع برق هرمزگان شده است و بهرهبرداری از آن به عهده شرکت توزیع برق خواهد بود.
وی ادامه داد: این نیروگاهها در شهرستانها و مناطقی از حاجی آباد، بستک، رودان، خمیر، لنگه، میناب، جاسک، قشم، بندرعباس، جزیره هرمز و سیریک احداث میشود؛ مساحت کل اراضی در این طرح حدود ۱۰۴ هکتار است که بخشی از این اراضی به ساخت نیروگاهها اختصاص مییابد.