به گزارش بشری، سامیه جهانشاهی در آیین افتتاح برنامه ملی پیشگیری از تنبلی چشم در بهزیستی بندرعباس گفت: برنامه ملی پیشگیری از تنبلی چشم از ۳۰ تیر ماه، نخستین روز از هفته بهزیستی آغاز و تا پایان سال در تمام پایگاههای غربالگری بینایی ثابت و سیار در سراسر استان اجرا میشود.
وی با اشاره به اینکه زیر ۵ سالگی زمان طلایی غربالگری چشم کودکان محسوب میشود، افزود: در این برنامه کودکان ۳ تا ۶ سال برای جلوگیری از ابتلا به تنبلی چشم و اختلالات بینایی در برخی خانههای بهداشت، مراکز مثبت زندگی، مهدهای کودک و مراکز بهزیستی در شهرستانها مورد سنجش قرار میگیرند.
مدیرکل بهزیستی استان هرمزگان درباره نحوه اجرای عنوان کرد: غربالگری بینایی در ۳ سطح غربال، تشخیص و مداخله انجام میشود.
وی ادامه داد: در سطح غربال، کارشناسان آموزش دیده با استفاده از ابزار Eچارت و دستگاه غربالگری به این کار میپردازند و اگر کودک دارای اختلال شناخته شود به سطح دو (اپتومتریست) ارجاع داده میشود.
این مسئول افزود: اپتومتریستها پس از انجام معاینه لازم در صورت نیاز با تجویز عینک نسبت به اصلاح اختلال بینایی اقدام میکنند و یا جهت تشخیص نهایی و انجام مداخلات به چشم پزشک ارجاع میدهند.
غربالگری بینایی ۱۱۰ هزار کودک هرمزگانی
مدیرکل بهزیستی استان هرمزگان با اشاره به برنامههای حمایتی بهزیستی برای افراد تحت پوشش عنوان کرد: برای اقشار محروم و نیازمند بستههای حمایتی شامل تأمین کمک هزینه تهیه عینک و جراحی چشم ارائه خواهد شد.
جهانشاهی در ادامه از غربالگری ۱۱۰ هزار و ۶۱ کودک در سال ۱۴۰۲ خبر داد و گفت: براساس معاینات انجام شده از این تعداد ۴ هزار و ۸۴۰ کودک به سطح دو ارجاع داده شدند.
وی ادامه داد: در سال گذشته، با اجرای برنامه پیشگیری از تنبلی چشم، از بروز تنبلی چشم و خطر نابینایی در بزرگسالی در ۳۷۸ کودک دارای اختلال تنبلی چشم پیشگیری شد.
این مسئول افزود: ۲۵۰ کودک کمک هزینه عینک دریافت کرده و ۸ کودک نیازمند به عمل جراحی نیز به صورت رایگان تحت عمل جراحی قرار گرفتند.
وی در پایان خواستار همراهی خانوادهها در اجرای طرح شد و اضافه کرد : والدین در سراسر استان میتوانند با در دست داشتن شناسنامه کودک به پایگاههای اعلام شده در سایت بهزیستی استان مراجعه کرده و از خدمات غربالگری بینایی بهرهمند شوند.