• امروز : سه شنبه - ۱۸ دی - ۱۴۰۳
کل اخبار : 2984اخبار امروز : 13
2
رئیس اداره کنترل ناقلین وزارت بهداشت؛

بهسازی محیط راهکار اصلی مبارزه با پشه آئدس است

  • کد خبر : 4079
  • 11 تیر 1403 - 20:11
بهسازی محیط راهکار اصلی مبارزه با پشه آئدس است
رئیس اداره کنترل ناقلین وزارت بهداشت گفت: برای مبارزه با پشه آئدس چاره‌ای جز بهسازی محیط نداریم؛ از این رو شورای عالی امنیت ملی همه دستگاه‌هایی که از ماشین‌های سنگین برخوردارند را موظف کرده تا در امر بهسازی محیط به وزارت بهداشت کمک کنند.

به گزارش بشری، نشست کمیته دانشگاهی مراقبت و درمان برنامه آئدس مهاجم با حضور رئیس اداره کنترل ناقلین وزارت بهداشت در سالن کوثر دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان برگزار شد.

احمد رئیسی در این نشست گفت: بررسی‌ها حاکی از آن است که در یکی دو ماه آینده با بحران بیماری تب دانگ مواجه نخواهیم شد.

وی اظهار کرد: از آن‌جایی که مورد مثبت ابتلا به بیماری را در استان هرمزگان و بندرلنگه داشته‌ایم، می‌خواهم که همت کنید و اسم دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی هرمزگان را برای مقابله با بیماری تب دانگ در سطح کشور و دنیا نشان دهید.

رئیس اداره کنترل ناقلین وزارت بهداشت گفت: مسئولین سیاسی خصوصا در سطوح میانی با ما همراه هستند و باید بخواهیم که در این مورد مشارکت داشته باشند.

این مسئول افزود: چون موضوع تب دانگ یک بیماری واگیر است نباید گمان کنیم که همه وظایف بر دوش معاونت بهداشتی است، بلکه باید هر مجموعه وظایف خود را انجام دهد و از آن‌ها حمایت شود.

رئیس اداره کنترل ناقلین وزارت بهداشت بیان کرد: کنترل تب دانگ نیازمند مشارکت‌های بین‌بخشی است و از آن‌جایی که این بیماری مقوله‌ای وابسته به توسعه است، جلسات مدیریتی مربوطه باید در دفتر معاونت سیاسی استانداری برگزار شود و در این امر مشارکت داشته باشند.

علوم پزشکی هرمزگان می‌تواند قطب آموزشی بیماری‌های منتقله از آئدس باشد

رئیس دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان هم در این نشست درمورد اقدامات انجام شده برای کنترل آئدس گفت: هر هفته در هیأت رئیسه دانشگاه با حضور معاونین این موضوع بررسی و اقدامات انجام شده پیگیری می‌شود.

غلامعلی جاودان افزود: هر معاونت باید وظایف مربوطه را انجام دهد و با یکدیگر همکاری لازم را داشته باشند.

وی اظهار کرد: مسئولین استانی باید متولی این موضوع باشند و دانشگاه علوم پزشکی در حوزه کمیته مراقبت و درمان وظایف خود را انجام و گزارش کار مربوطه را ارائه دهد و سایر ارگان‌ها از قبیل شهرداری نیز گزارش کار خود در زمینه بهسازی محیط را ارائه دهند.

این مسئول خاطرنشان کرد: پیگیری برای برگزاری کنگره تب دانگ یا آئدس نیز در دستور کار دانشگاه قرار دارد و دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان این ظرفیت را دارد که به‌عنوان قطب آموزشی بیماری‌های منتقله از آئدس معرفی شود.

نماینده معاونت بهداشتی در این جلسه به ارائه گزارشی درمورد وضعیت مشاهده پشه و بیماری تب دانگ در ایران، کشورهای همسایه و جهان، اقدامات انجام شده در محورهای مختلف از جمله مراقبت حشره‌شناسی،پ پرداخت.

همچنین مطالبی درباره بهسازی محیط و آموزش سلامت به عنوان مهم‌ترین روش‌های کنترل، کنترل شیمیایی (لاروکشی و مه‌پاشی)، کمیته‌های استانی برنامه مراقبت آئدس مهاجم، مراقبت انسانی و اقدامات پس از کشف بیمار در استان بیان شد.

همچنین در این جلسه مطالبی در رابطه با عدم کمبود دارویی، آمادگی بیمارستان‌های استان، چالش‌های موجود ازجمله کمبود کادر پرستاری و هزینه‌های بهسازی مباحثی مطرح شد.

لینک کوتاه : http://boshrakhabar.ir/?p=4079

نوشته های مشابه

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.