به گزارش بشری، بنادر بوموسی، سیریک و ۵ فروند اسکله شناور از جمله طرحهای شاخص دریایی و بندری بود که امروز /یکشنبه ۱۳ خرداد/ همزمان با افتتاح همزمان ۲۷ طرح بندری و دریایی با دستور «مهرداد بذرپاش» وزیر راه و شهرسازی و علیاکبر صفایی مدیرعامل و اعضای هیات عامل سازمان بنادر و دریانوردی به صورت ویدئوکنفرانسی به بهرهبرداری رسید.
مدیرکل بنادر و دریانوردی هرمزگان در این مراسم با تشریح جزییات این ۷ طرح به اقدامات صورت گرفته در بندر ابوموسی اشاره کرد و گفت: این بندر چندمنظوره با هدف ارتقا شاخصهای بنادر محلی و تقویت زیرساختهای مردمی حوزه اقتصادی با ۱۳هزار میلیارد ریال اعتبار در ضلع غربی جزیره بوموسی احداث شده است.
حسین عباسنژاد با بیان اینکه با مساحت ۱۱ هکتار پسکرانه و ۱۵ هکتار حوضچه و ۶ پست اسکله با قابلیت پهلوگیری شناورهای حمل کالای عمومی به ظرفیت ۲ هزار تن احداث شده است، عمق آبخور تقریبی ۶,۵ مترنسبت به تراز CD شامل کاربری تجاری، مسافری و شیلاتی را از دیگر مشخصات فنی و کاربردی این بندر عنوان کرد.
وی با اشاره به آغاز اجرای طرحهای بخش دریایی بندر ابوموسی از سال ۱۳۹۸ با تامین اعتبار از محل اعتبارات دفتر مقام معظم رهبری، گفت: بندر ابوموسی بهعنوان یک طرح پیشران در حوزه اقتصادی است که قابلیت پشتیبانی حمل بار و مسافر دارد و میتواند در آینده مبدا صادرات محمولههای شیلاتی به کشورهای حوزه خلیجفارس باشد.
بندرچند منظوره سیریک؛ گامی راهبردی در ارتقا شاخص بنادر محلی
این مسئول عنوان کرد: بندر چند منظوره سیریک با اعتباری بیش از ۶ هزار و ۹۹۰ میلیارد ریال افتتاح و به بهرهبرداری رسید و هدف از آن ارتقا شاخص بنادر محلی و تقویت زیرساختهای مردمی حوزه اقتصادی با ۵۱,۵ هکتار اراضی پسکرانه و ۳۶ هکتار حوضچه احداث شده است.
وی ادامه داد: ۵ فروند اسکله پهلودهی شناورهای گردشگری شامل ۳ فروند شناور در بنادر کنگ و مقام و لنگه در غرب استان، ۲ فروند نیز در مبادی گردشگری جزیره قشم (دوربنی و دهخدا) و یک فروند رمپ و دو پست اسکله مخصوص سوختگیری در بندرجاسک نیز در راستای ارتقاء شاخصهای مردمی سازی اقتصاد و گردشگری دریایی با ۷۸۰ میلیارد ریال اعتبار به بهرهبرداری رسید.
مدیرکل بنادر و دریانوردی هرمزگان در تشریح بهرهبرداری از ۵ فروند اسکله گردشگری نیز گفت: عملیات اجرایی ساخت و نصب اسکلههای شناور و رمپها در بنادر کنگ، مقام لنگه، دوربنی، دهخدا و جاسک در دولت سیزدهم کلید خورد و پیش از این در سال حداکثر اجرای ۳ فروند اسکله شناور در بنادر صورت میگرفت که در دولت سیزدهم این عدد به حدود ۱۴ فروند اسکله و رمپ شناور در سال جاری رسید.
عباسنژاد خاطرنشان کرد: سازمان بنادر و دریانوردی به عنوان مرجع دریایی برای ایمنی مسافرتهای دریایی، نیاز به جهش جدید در بحث نوسازی شناورهای مسافربری دارد که از محل وجوه اداره شده با تشکیل یک کمیته هماهنگیهای لازم انجام شده است.
بهرهبرداری از زیرساختهای دریایی «کنترل مکران»
این مسئول درباره زیرساختهایی دریایی کنترل مکران گفت: طرح بهرهبرداری از زیرساختهای دریایی مجتمع بندری مکران در منطقه کوه مبارک با ۳ هزار و ۷۴۵ میلیارد ریال و با رویکرد ارتقا شاخص بنادر محلی و تقویت زیرساختهای مردمی حوزه اقتصادی در منطقه کوه مبارک شهرستان جاسک استان هرمزگان به بهرهبرداری رسید.
مرکز خدمات بندر شهید رجایی؛ ارتقا شاخص یکپارچگی خدمات دریایی و بندری
وی درباره ساختمان خدمات بندر شهید رجایی عنوان کرد: مساحت ساختمان خدمات دریایی و بندری بندر شهید رجایی که با ۶۰۰ میلیارد ریال اعتبار امروز به بهرهبرداری رسید از مقدار ۴۰۷۰ مترمربع به ۵۲۶۰ مترمربع افزایش یافته است.
مدیر منطقه ویژه اقتصادی بندر شهید رجایی در خصوص طرح کنترل تردد بندر شهید رجایی نیز گفت: این طرح با ۱۳۰ میلیارد ریال اعتبار با هدف ارتقا شاخص هوشمندسازی بنادر و سطح امنیت در مهرماه سال ۱۴۰۲ به منظور مدیریت در رفت و آمد مبادی ورودی و خروجی (نفرات، خودروهای سبک و سنگین) مجتمع بندری شهید رجایی راهاندازی شد.
وی یادآور شد: امروز همچنین همزمان با شش طرح بهرهبرداری، عملیات اجرایی طرحهای توسعه زیرساختهای دریایی و بندری در اراضی ۲ هزار و ۴۰۰ هکتاری بندر شهید رجایی شامل (احداث پل دسترسی به اراضی ۲۴۰۰ هکتاری توسط سازمان بنادر و دریانوردی احداث فاز اول تاسیسات زیربنایی با ایجاد ۱۴۰ هکتار زیرساخت در اراضی پشتیبانی توسط سازمان بنادر و دریانوردی) به ارزش ۴۲ هزار و ۴۸۰ میلیارد ریال با پیگیری و همت دولت سیزدهم آغاز شد.
مدیرکل بنادر و دریانوردی هرمزگان ادامه داد: با توجه به اهتمام ویژه دولت سیزدهم در حمل و نقل چند وجهی و توسعه ترانزیت، قرارداد سرمایهگذاری بخش خصوصی به میزان ۱۳ هزار و ۴۰۸ میلیارد ریال در بندر شهید رجایی منعقد شد.