سجاد پیروی در گفتوگو با خبرنگار بشری با اشاره به مهمترین موضوع قابل بررسی در سفر رئیس جمهور برای بندرلنگه گفت: پروژه بزرگی در این شهرستان کلید خورده که مطالعات آن انجام شده، این موضوع در ۳ سفر ریاست جمهوری هم مطرح شده اما تاکنون به نتیجه نرسیده است.
وی ادامه داد: اداره جدید بندرلنگه در صورت عملیاتی شدن به توسعه راهها، فرودگاه، گردشگری، بزرگ شدن شهر و تجارت کمک میکند و همان تاثیری که بندر شهید رجایی برای بندرعباس و هرمزگان را داشت را به همراه خواهد داشت.
دبیر مطالبهگران مردمی بندرلنگه عنوان کرد: تا امروز صحبت کردن درباره مسایل استان برای سفر رئیس جمهور گزینشی بود؛ منتقدان جدی میتوانند بهترین راهکارها را ارائه کنند اما به آنها توجهی نمیشود.
صدای مردم بندرلنگه را به گوش رئیس جمهور برسانید
وی با اشاره به وضعیت نامناسبت بندرلنگه اظهار کرد:لنگه شهری شده که نسبت به ۱۵ سال گذشته ویرانه است، بازار وضعیت خوبی ندارد، آسفالت و راهها نابسامان است، آب و برق روستایی هم که تعریفی ندارد، حتی مسافران نوروزی این شهر را با عنوان شهر زبالهها نامگذاری کردند و شهرداری هم نسبت به منتقدان خود واکنش سلبی دارد.
این فعال و مطالبهگر اجتماعی تصریح کرد: حضور وزیر راه در سفر رئیس جمهور و توجه به این شهرستان میتواند زمینهای برای کار اساسی و عملیاتی شدن پروژه اداره بندر جدید باشد.
وی ادامه داد: بندرلنگه از نظر درآمدی دومین بندر و از نظر درآمد گمرکی در جایگاه ششم است و شرکتهای بزرگ و پردرآمد نفتی را داریم با وجود این وضعیت روستاهای ما مناسب نیست که باید مورد توجه قرار گیرد و خواسته مردم این شهرستان این است که صدای ما به گوش رئیس جمهور و مسئولیت ارشد استان برسد.
پروژه اداره بندر جدید لنگه نباید به فراموشی سپرده شود
محمدرضا صداقت هم درباره پروژه اداره بندر جدید در لنگه گفت: اداره بندر جدید موضوعی جدی است که از تیر ۱۴۰۲ مطرح شده، با پیگیریهای صورت گرفته ۳ نقطه برای اجرای آن پیشنهاد شد و اواخر سال گذشته هم در طرح جامع بنادر کشور مصوب شد.
وی ادامه داد: باتوجه به اینکه زمین در نظر گرفته شده معارض داشت، بنا شد روند قیمتگذاری و تملک پیگیری شود که این کار با تغییر دولت و مسئولیت استانی به سکوت رفت و حتی یک بار مناقصهای که برای دیوار کشی اعلام شده بود، کنسل شد، در سفر شهید رئیسی هم این پروژه جزء لیست کلنگزنیها بود اما عملی نشد، در دهه فجر سال گذشته هم در یک مراسم ویدئوکنفرانسی جزء پروژههای کلنگزنی بود.
این فعال اجتماعی اظهار کرد: باتوجه به اهمیت موضوع، بنا است در روزهای پیش رو نشستهایی برگزار شود تا قیمتگذاری و واگذاری زمینها بررسی شود.
وی تاکید کرد: امیدواریم رسانهها کمک کنند و مطالبه عمومی تلنگری برای مسئولین باشد تا سرنوشت این پروژه مانند چند طرح مهم دیگر به فراموشی سپرده نشده و یا به سایر شهرستانها منتقل نشود.
صداقت خاطرنشان کرد: در سفر رئیس جمهور یکی از درخواستهای ما برای سفر رئیس جمهور و هیأت همراه این است که وزا و مسئولینی به بندرلنگه سفر کنند که متناسب با شرایط این شهرستان کارایی بیشتری داشته باشد که وزیر راه یکی از گزینههای مناسب است تا پروژههای زیرساختی و بندرجدید پیگیری شود.
به گفته مرتضی سالاری، مدیر بنادر و دریانوردی غرب هرمزگان، بر اساس نتایج مطالعاتی که سال گذشته انجام شده، بندر جدید لنگه در ۳۳ کیلومتری غرب بندر فعلی لنگه در مساحتی به وسعت یکهزار و ۵۰۰ هکتار و آبخور ۱۲٫۵ متر با قابلیت پذیرش کشتیهایی با ظرفیت بارگیری ۵۰ هزار تن در ۳ مرحله توسعهای احداث خواهد شد.
به گفته وی، با طراحی اسکلههای متعدد برای پهلوگیری انواع کشتیهای جنرال کارگو، رورو، فلهبر و کانتینری، بندر جدید لنگه یک بندر چندمنظوره خواهد بود که قابلیت پذیرش همزمان بیش از ۲۰ فروند کشتی در اندازههای مختلف خواهد داشت.