به گزارش بشری، عادل شهرزاد در حاشیه بازدید از بزرگترین بندر کانتینربری جهان و همچنین نشست با سرکنسول جمهوری اسلامی ایران در شانگهای گفت: آشنایی بیشتر با فرآیندهای تخلیه و بارگیری و نگهداری از کالا در پرترددترین بندر کانتینربری جهان از دلایل مهم این بازدید بود.
وی بیان کرد: وجود زیرساختهایی که در استان هرمزگان در حوزه بندری ایجاد شده و ارتقای ظرفیت کانتینربری از ۶.۱ میلیون TEU به ۷.۱ میلیون TEU و افزایش جابجایی کالای فلهای از حدود ۱۵۰ میلیون تن به ۱۸۰میلیون تن و وجود زیرساختهای دیگری از جمله بهرهبرداری از فاز سوم بندر شهید رجایی و توسعهای که در حوزه بندری داشتیم، ما را برآن داشت که از بندر شانگهای بازدید کنیم.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری هرمزگان افزود: باتوجه زیرساختهای خوبی که در استان هرمزگان وجود دارد و رویکرد صادرات محوری که بهعنوان دستورکار در حوزه اقتصادی مورد توجه است، به نظر میرسد این بازدیدها میتواند ظرفیت استان را برای استفاده از زیرساختهای بندری دوچندان کند.
وی با اشاره به حوزه مدیریت فرآیندی، حقوق کشتیرانی و صنعت بیمه دریایی، اظهار کرد: با توجه به زیرساختهای مهم در هرمزگان بهعنوان یک استان مرزی، نیاز است دستورکار فعالتری نیز در بحث مدیریت فرآیندی و اصلاح فرآیندها از زمان ورود کالا تا زمان ترخیص کالا از یک طرف و از سویی دیگر حقوق دریایی و حقوق کشتیرانی و صنعت بیمه دریایی داشته باشیم.
شهرزاد افزود: باتوجه به وجود زیرساختهای مهم بندری در استان هرمزگان، میتوان از بنادر فعالی که در سایر جهان وجود دارد، استفاده و بهره خوبی برد که بندر شانگهای میتواند بهعنوان یک الگو مورد استفاده قرار بگیرد.
راهکاری توسعه ارتباط با شرق چین بررسی شد
سرکنسول جمهوری اسلامی ایران در شانگهای چین نیز در این نشست اظهار کرد: ۲ نمایشگاه مهم در شهر شانگهای برگزار شد که هیات تجاری اقتصادی استان هرمزگان از این نمایشگاهها بازدید کردند و در کنار آن از برخی از توانمندیهای شهر توسط این هیات بازدید و تبادل نظر خوبی در بخش اقتصادی انجام شد.
علی محمدی افزود: راهکارهای توسعه با شرق چین، بین هیات اعزامی استان هرمزگان و دوستان ما تبادل شد و امیدواریم در آینده نزدیک این تبادل نظرها بهصورت رسمی بین ۲ طرف ادامه پیدا کند و ظرفیتهای اقتصادی شانگهای و استانهای شرق چین و استان هرمزگان بیش از گذشته مورد بهرهبرداری قرار بگیرد.