به گزارش بشری، دومین جلسه شورای سلامت بندرعباس با موضوع پشه آئدس و بیماریهای منتقله با حضور فرماندار و رئیس مرکز بهداشت شهرستان بندرعباس، کارشناسان ستادی و روسای ادارات شهرستان در محل سالن اجتماعات فرمانداری برگزار شد.
ماشاءالله مریدی در این جلسه گفت: در حال حاضر نگرانی حاد و خاص درباره بیماری دنگ که از طریق پشه آئدس منتقل میشود، وجود ندارد اما آمادگی برای پیشگیری از بروز بیماری باید در شهرستان بندرعباس ایجاد شود تا از شیوع آن جلوگیری کنیم.
وی ادامه داد: مرکز بهداشت شهرستان بندرعباس ابلاغیههایی در این خصوص دارد که به فرمانداری ارسال و کمیتههای پنجگانه تشکیل شده تا در فاصله زمانی منطقی جلسات برگزار شوند.
رئیس مرکز بهداشت شهرستان بندرعباس عنوان کرد: شهرداری بندرعباس و ارگانهای مرتبط هم در جهت رفع ترکیدگی، هدر رفت آب و مرطوب شدن زمین اقدام کنند تا زمینه تخمگذاری پشه فراهم نباشد.
مریدی بیان کرد: اگر پشه آئدس فرد مبتلا به ویروس را نیش بزند ناقل بیماری محسوب میشود، مدت این بیماری یک هفته است، اگرچه علائم آن در مراحل اول شدید نیست و شبیه آنفلوآنزا بوده، اما در مراحل بعد تبدیل به درد استخوانشکن شده و در آخر هم موجب خونریزی میشود.
وی، دفع بهداشتی فاضلاب و استفاده از پشه بند را از دیگر اقدامات پیشگیرانه گزش پشه برشمرد و افزود: افرادی که مسافرت خارج از کشور دارند باید دو هفته تحت مراقبت قرار بگیرند و علائم بالینی این بیماری در آنها پایش شود.
در پایان شرح وظایف ادارات در پیشگیری از بیماری تب دنگ به روسای ادارات ابلاغ و بر همکاری مستمر آنها با مرکز بهداشت شهرستان بندرعباس تاکید شد.