به گزارش خبرنگار بشری، تور رسانهای یک روزه خبرنگاران برای بازدید از شرکتهای استحکام موتور برند امیرخان و کسری صنعت در شهرک صنعتی گمبرون واقع در بندرعباس برگزار شده و پس از آن خبرنگاران راهی بازدید از بزرگترین نخلستان مجول دنیا در شهرستان بشاگرد شدند.
عباس مویدی در حاشیه این بازدیدها گفت: این پروژهها از مهمترین پروژههای منطقه است که میتواند در جهش اقتصاد، رونق و محرومیتزدایی نقش قابل توجهی ایفا کند.
وی با اشاره به برنامه ریزی در سه حوزه دریا، ساحل و فراساحل عنوان کرد: در بخش دریایی برای حفظ منابع، توسعه پرورش ماهی در قفس مد نظر است؛ البته بر بازسازی ذخایر هم تمرکز شده که در جاسک مصوب شد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان هرمزگان ادامه داد: پروژههای حفظ ذخایر، پیشرفت فیزیکی ۴۰ تا ۵۰ درصدی دارند و از این رو ذخایر دریایی در حال تقویت است.
تخصیص ۶۵۰۰ هکتار برای پرورش میگو
وی بیان کرد: در حوزه ساحلی، آبزیپروری مد نظر قرار گرفته و در همین راستا ۶ هزار و ۵۰۰ هکتار برای پرورش میگو تخصیص پیدا کرده تا ضمن تاکید بر غذای سالم، فشار تامین امنیت غذایی از گوشت سفید و قرمز برداشته شود.
به گفته این مسئول در بخش فراساحل با داشتن محصولات گرمسیری، نیمه گرمسیری و حتی سردسیری، نهال کاری، افزایش بهرهوری و استفاده از سد جگین مد نظر است؛ همچنین در مجموع برای سرمایهگذاری کلان و هم برای اراضی خرده مالک برنامهریزی شده است.
وی با بیان اینکه نخل مجول از اقلام تجاری درجه یک دنیا است، یادآور شد: بر این حوزه تمرکز کردهایم و تا سه سال آینده میتوانیم نهالها را در اختیار متقاضیان قرار دهیم و این حوزه میتواند اقتصاد منطقه را تغییر دهد.
طرح مطالعاتی برای استفاده از ظرفیت سد جگین
به گفته مویدی به جای تمرکز به افزایش سطح زیر کشت، افزایش بهرهوری مد نظر است و با همین هدف بذرها متناسب با اقلیم کشور و استان اصلاح شدهاند به طوری که با ۱۷ هزار سطح زیر کشت گندم توانستیم به ۷۰ هزار تن محصول برسیم؛ البته در صورت عدم خسارت به زمینها این میزان بیشتر هم میشد.
وی اظهار کرد: در مناطقی که منابع آبی کمتری داریم، توسعه صنایع و مرغداریها مد نظر قرار گرفته، همچنین بر تولید علوفهها در زمینهای شور تمرکز شده تا بتوانیم در کنار سواحل با استفاده از شیرین سازی آب دریا تولید علوفه داشته باشیم، مطالعاتی هم برای استفاده از آب دریا بدون شیرین سازی برای کشت درحال انجام است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان هرمزگان بیان کرد: برای استفاده از سد جگین و همچنین برای حفظ ۷۰۰ هکتار جنگل هم مطالعاتی درحال انجام است.
وی درباره اعتراض محلیها مبنی بر مالکیت آنها در زمینهایی که طرحهای کشاورزی اجرا میشود، گفت: این موارد در کمیسیونهای رفع تداخل بررسی میشود؛ همچنین اگر مدرکی مبنی بر اینکه بر زمینها کشت داشتند، ارائه شود این موضوع بررسی خواهد شد.