به گزارش بشری، شست تخصصی بررسی عملکرد مراکز بازسازی ذخایر آبزیان کشور به میزبانی هرمزگان و با حضور معاون آبزی پروری سازمان شیلات ایران، مدیرکل بازسازی و حفاظت ذخایر ژنتیکی آبزیان سازمان شیلات ایران و مدیرکل امور مالی سازمان شیلات ایران، برگزار شد.
مسعود بارانی در این نشست، افزایش صید از دریا، افزایش سرانه مصرف آبزیان در کشور، جبران اثرات برداشت بی رویه از ذخایر، ایجاد تعادل و توازن در ذخایر و اکوسیستم دریایی را از جمله دلایل و ضرورتهای بازسازی ذخایر خواند.
وی عنوان کرد: با توجه به ساحلی بودن استان هرمزگان فعالیتهای شیلاتی اعم از صید و صیادی و آبزیپروری جزء اولویتهای استان در امر اشتغال و تولید است و با توجه به تنوع گونهای آبزیان در آبهای این منطقه، شیلات استان بهعنوان یک دستگاه مهم و بر اساس وظیفه حاکمیتی، مسئولیت مدیریت صید، حفظ و بازسازی ذخایر آبزیان را دارد.
مدیرکل شیلات استان هرمزگان ادامه داد: برنامهریزی برای حفظ و بازسازی ذخایر از طریق تکثیر و رهاسازی بچه میگو و ماهی در مراکز تکثیر و بازسازی ذخایر دولتی و بخش خصوصی جزء اولویتهای شیلات استان است.
رهاسازی بیش از ۲ میلیون قطعه بچه میگو در زیستگاههای میگوی هرمزگان
وی افزود: تکثیر و رهاسازی آبزیان از سال ۱۳۷۷ توسط تنها مرکز بازسازی ذخایر دریایی دولتی در جنوب کشور یعنی بندر کلاهی و همچنین بهرهگیری از توان بخش خصوصی انجام میپذیرد و تاکنون بیش از ۴۳۰ میلیون قطعه بچه میگو و ماهی تأمین و در خوریات که مامن و پناهگاه دوران نوزادی این آبزی است رهاسازی شده است.
این مسئول اظهار کرد: با احداث ۳ مراکز رهاسازی حدود ۳۱۵ میلیون قطعه آبزی (۳۰۰ میلیون قطعه بچه میگو و ۱۵ میلیون قطعه بچه ماهی دریایی) در بازه زمانی یک ساله برنامه ریزی شده است.
بارانی، پروژه تامین بچه ماهی، میگو و سایر آبزیان به منظور رهاسازی (استان هرمزگان) ۱۴۰۳ – ۱۴۰۲ را از پروژههای مهم شیلات هرمزگان در راستای بازسازی ذخایر آبزیان خواند و گفت: در این پروژه تأمین و رهاسازی ۳۰ میلیون قطعه میگوی بومی (حدود ۲ گرم) در استان هرمزگان در دستور کار قرار گرفت که در نهایت بیش از ۳۲ میلیون و ۷۰۰ هزار قطعه بچه میگو در زیستگاههای میگوی استان رهاسازی شد.
در ادامه این نشست، هر یک از مدیران استانها و روسای مراکز بازسازی ذخایر گزارش عملکرد اهداف برنامههای خود در سال ۱۴۰۳ را بر اساس اهداف تکلیفی برنامه هشتم پیشرفت ارائه کردند.