به گزارش خبرنگار بشری، مسعود پاکزاد با حضور در ویژه برنامه الفبای توسعه هرمزگان درباره توسعه این استان گفت: عدم وفاق بین ما هرمزگانیها نخستین عامل در عدم توسعه است.
وی، عدم مطالبهگری و عدم تمرکز سیاسیون بر مواردی مانند هیات مدیره صنایع غرب، مناطق ویژه و آزاد را از دیگر عوامل عدم توسعه استان برشمرد و عنوان کرد: تا زمانی که با این موارد مواجه باشیم، توسعه در هرمزگان به صورت القایی، روی کاغذ و درون فنس خواهد ماند.
این فعال سیاسی و اقتصادی، همدلی و گفتوگو را برای توسعه هرمزگان ضروری دانست و اظهار کرد: برخی تصمیمها در مرکز اتخاذ میشود اما با داشتن وفاق، همدلی و صادر کردن نیرو به مرکز، پررنگتر دیدن نقش هرمزگان در مدیریت ملی و خود باوری، همان مرکزگرایی هم به کمک هرمزگان خواهد آمد.
توسعه از نیروی انسانی آغاز میشود
وی با تاکید بر اهمیت نیروی انسانی در توسعه تصریح کرد: توسعه از نیروهای انسانی آغاز میشود، ابتدا باید نیروهای جدید استان را ساماندهی کنیم، افراد توانمند را بشناسیم، برای جایگاههای ملی تلاش کنیم و در پایان به سراغ عمارت سفید استانداری هرمزگان بیاییم.
به گفته پاکزاد، در سایر نقاط احزاب بر شخصیتها اولویت دارند اما در کشور ما شخصیتها حزب را میسازند که البته همان هم مقطعی است، فقط در زمان انتخابات فعالیت سیاسی دارند و فعالیت فرهنگی، آموزشی و هنری ندارند.
ضرورت استفاده از ظرفیت افراد توانمند بومی
وی با اشاره به اینکه در هرمزگان به گفتمان، جریان سازی و مطالبه عومی نیاز داریم گفت: شرایط امروز هرمزگان به گونهای است که میتوان وفاق ایجاد کرد.
این فعال سیاسی و اقتصادی ادامه داد: با اینکه استاندارانی هم داشتیم که علیرغم غیربومی بودن فعالیتهای زیادی داشتند؛ اما امروز به این نیاز داریم که از افراد توانمند بومی برای استان استفاده کنیم.
وی، نمایندگان مجلس شورای اسلامی و خبرگان، امام جمعه و نماینده ولی فقیه در استان، ستادها و نخبگان را ازجمله افرادی برشمرد که در هموار کردن مسیر توسعه هرمزگان تاثیرگذار هستند.
عضو سابق هیات مدیره منطقه ویژه اقتصادی خلیج فارس با بیان اینکه در شرایط فعالی در دوره گذار به سر میبریم تاکید کرد: در حال حاضر به گفتوگو و ارتقای آستانه تحمل نیاز دارد، نیاز داریم که بزرگان ما پدرانه و بزرگوارانه رفتار کنند؛ لازمه آن هم رسیدن به گفتمان واحد با در کنار هم قرار دادن تفکرها و نگرشهای مختلف است.
توسعه هرمزگان به برنامه و مانیفست همه جانبه نیاز دارد
وی با تاکید بر داشتن یک برنامه و مانیفست توسعه برای هرمزگان تصریح کرد: باید با تعریف برنامه واحد متناسب با مزیتها و پروژههای استراتژیک استان، هر فرد و دولتی که آمد محقق شدن این برنامه توسعه را مطالبه کنیم.
پاکزاد ادامه داد: باید شناخت دقیق و درستی از هرمزگان کسب کرد، آمایش سرزمینی درست داشته و چالشهای مختلف بویژه در حوزه اقتصادی را شناخته و برای تمام آنها برنامه داشته باشیم.
وی با اشاره به طرح صدف مروارید ساز عنوان کرد: این طرح یک بار به طور پایلوت در بندرلنگه اجرایی و پس از عدم موفقیت به فراموشی سپرده شد، اما میتوان این طرح را مجدد اجرا کرد که درصورت رسیدن به نتیجه مثبت به معیشت بخش عمده مرزنشینان کمک میکند.
هرمزگان به افرادی نیاز دارد که ظرفیتها را به فعلیت برساند
این فعال سیاسی و اقتصادی بیان کرد: هرمزگان نیازمند افرادی است که این ظرفیتها را به فعلیت برسانند، بنیان توسعه هرمزگان توسعه نیروی انسانی است.
وی با اشاره به نقش دانشگاهها و ساختار بروکراسی هرمزگان در عدم توسعه استان اظهار کرد: ما مدیران جهان چهارم هستیم، مشکل ما در دانشگاهها این است زمانی که مدرک میگیریم میفهمیم دانش نداریم، بعد از دانش، تجربه نداریم و با کسب تجربه نمیتوانیم تجاری سازی کنیم و ریشه آن در نگاه به آموزش است.
پاکزاد ادامه داد: تا وقتی رئیسان دانشگاهها توسط سیاسیون انتخاب شوند توقع و انتظاری بیش از این نمیتوان داشت، هرمزگان نخبههای زیادی در حوزه دانشگاهی دارد، ما باید حرف و صدای اینها را بشنویم، هرچه خودمان را به آنها نزدیک کرده و بهعنوان مدیر و مشاور آینده قرار دهیم، مسیر را برای رسیدن به توسعه کوتاهتر میکنیم.
شناخت خود از هرمزگان را در اختیار مسئولین قرار خواهیم داد
وی با اشاره به فعالیتهای صورت گرفته برای شناسایی نیازها و مزیتهای استان گفت: ما یک کارگروه غیررسمی هستیم که در حوزههای مختلف ازجمله بنادر، گمرک، سرمایهگذاری، صنعت و معدن و کشاورزی چالشهای استان را شناسایی کرده و راهکارهای مشخص ارائه دادهایم؛ هر فردی به هرمزگان آمد شناختی که کسب کردهایم را در اختیار او قرار خواهیم داد.
پاکزاد ادامه داد: ما برای توسعه استان حرف داریم و انتظار داریم حرف ما شنیده شود، چون میتواند در اقتصاد، آینده کشور و نقشآفرینی ملی هرمزگان تاثیرگذار باشد.
هر دولتی که آمد باید برای سوخت تصمیم بگیرد
وی سوخت را یکی از مسایل مهم هرمزگان برشمرد و تصریح کرد: هر دولتی و فردی که میآید باید برای موضوع سوخت تصمیم بگیرد و هزینههای آن را هم بدهد.
این فعال سیاسی و اقتصادی ادامه داد: سوخت و گازوئیلی که با قیمت ۳۰۰ تومان خریداری میشود روزانه در نقطه صفر مرزی با ۳۶ هزار تومان به فروش میرسد و این موضوع به چالشهای مختلفی منجر شده است، سوخت یک پدیده اجتماعی است که آن را به پدیده امنیتی تبدیل کردیم.
وی اضافه کرد: در قالب یک طرح میتوان به جای اینکه گازوئیل را مردم بخرند یک کارگروه آن را خریداری کرد، البته به نظر من قاچاقچی واقعی افراد کت و شلواری مرکز نشین هستند؛ آنها به جای تولید گازوئیل هیدروکربن تولید کرده و آن را با نفتکشهای غول پیکری که دارند با مجوز صادرات میکنند؛ چرا که اگر گازوئیل تولید کنند باید به شرکت پخش تحویل دهند و برایشان سود کمتری دارد.
نمایندگان باید یک صدا فریاد بزنند
پاکزاد درباره نقش نمایندگان استان در توسعه و عدم توسعه استان اظهار کرد: نماینده میتواند صدای رسا و مطالبهگر واقعی باشد چرا که تریبون، جایگاه و شخصیت حقوقی دارد و میتواند حرفش را آزادانه بزند.
وی ادامه داد: در دوره کنونی و دورههای قبل، هر کدام از نمایندگان برای توسعه استان تلاش کردهاند؛ اما یکدستی و یک صدایی بین نمایندگان شنیده نشد؛ اینها باید با هم فریاد بزنند؛ موضوع دیگر هم این است که استان همجوار ما ۱۸ نماینده دارد اما نمایندگان ما ۵ نفر هستند و آرای ما هم کم است که در توسعه استان هم تاثیرگذار است.
عضو سابق هیات مدیره منطقه ویژه اقتصادی خلیج فارس اظهار کرد: ما به افراد و مدیرانی نیاز داریم که در بحران تصمیم بگیرند، بتواند فرصت سازی کنند تا در نبود احزاب قوی به نوعی همان نقش را ایفا کنند.
پاکزاد خاطرنشان کرد: امیدواریم از گذشته در استان درس بگیریم، در ادامه راه مغرور نشویم و عاقلانهترین تصمیم را بگیریم که هرمزگان را به شیوه شرکت سهامی اداره نکنیم.